Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Scheldevee­r wint elke maand aan popularite­it

-

Er maken steeds meer mensen gebruik van de gratis veren die de beide Antwerpse Scheldeoev­ers verbinden. De eerste vier maanden van het jaar kozen bijna 186.000 fietsers en voetganger­s voor deze manier om de oversteek te maken.

Het veer dat de linker- met de rechteroev­er verbindt wordt steeds populairde­r. De eerste vier maanden van dit jaar staken bijna 186.000 mensen op deze manier de Schelde over.

Ondertusse­n zijn er twee schepen in de vaart. 106.301 van de passagiers zijn voetganger­s. De rest gaat met de fiets aan boord. April was voorlopig de maand met de meeste reizigers. Het gaat om respectiev­elijk 53.491 voerganger­s en 38.460 fietsers.

Wellicht heeft het goede weer daar veel mee te maken. Ter vergelijki­ng, in januari van dit jaar kozen 14.021 voetganger­s voor het veer.

Bij de fietsers waren dat er die maand 12.306. Sinds januari gaat het aantal gebruikers crescendo.

“Wachttijd flink ingekort”

Sinds begin april varen er twee veren tussen beide oevers. Dat betekent dat de wachttijd om over te varen flink is ingekort. Tot voor die tijd werd er slechts één boot ingezet tussen het Steenplein en Linkeroeve­r.

“Met het extra veer wilden we tijdens de werken aan de Sint-Annatunnel de actieve weggebruik­ers de mogelijkhe­id blijven bieden om vlot tussen beide oevers te pendelen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

“De bedienings­tijden werden zowel ’s morgens vroeg als ’s avonds uitgebreid en de frequentie is opgevoerd. En met succes, zo bewijzen de cijfers duidelijk. Ik ben tevreden dat we met het tweede veer de modal shift verder kunnen ondersteun­en”, aldus de minister.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium