Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beuling & Blues eet Konfijt op

- (jvb)

De organisato­ren van het culinair festival Konfijt in Boechout komen met een nieuw concept: Beuling en Blues. “Met Konfijt wilden we stoppen op een hoogtepunt, maar het culinaire patrimoniu­m moeten we blijvend beschermen”, verklaart medeorgani­sator Wouter Keersmaeke­rs.

feite is het de vzw Angelique, van Tom Adriaensen en Tim Vanoystaey­en en de neven Wouter en Stienus Keersmaeke­rs, die vier tweejaarli­jkse edities van Konfijt organiseer­de. “Bij de laatste editie in 2019 hadden we 1.300 gasten. Daarom hebben we beslist om op een hoogtepunt te stoppen”, zegt Wouter Keersmaeke­rs.

Maar gebeten door de muzikale microbe zat het kwartet al snel aan een of andere toog door te bomen over een opvolger. Dat wordt dan Beuling & Blues, een concept dat weinig uitleg behoeft. “We willen opnieuw een midzomerfe­est in open lucht. Dat doen we met blues omdat die muziekstij­l de basis is van de moderne muziek. Daarnaast blijven we ook in het zog van Konfijt werken aan het behoud van ons culinair patrimoniu­m. En wat is er nu typischer voor onze keuken dan een beuIn ling of bloedworst? Overal in Europa bestaat dat, zij het onder steeds andere namen.”

Glutenvrij en vegetarisc­h We brengen vier soorten beuling naar Beuling & Blues en allemaal worden ze artisanaal vervaardig­d

door leerlingen van de PIVA-hotelen restaurant­school. Naast de klassieke zwarte pens kregen de leerlingen van chef-kok Wouter Keersmaeke­rs het recept van de

de witte pens die met kalfsvlees, brood, melk en eieren wordt gemaakt. “De glutenboud­in de Liège, vrije maken we met kip, groene kool en hazelnoot en onze vegetarisc­he beuling is er eentje met linzen en rode biet. Als extra geven we nog een Bloody Boskoop Burger, een hamburger die Wouter ontwikkeld­e, met beuling en appels. Ten slotte mag het bladerdeeg­taartje met beuling niet ontbreken.

Het festival vindt plaats op De Bessem, een van de terreinen van het Sfinks Festival, op zondag 26 juni. Oh ja, om dat alles door te spoelen, doen die van Angelique beroep op plaatselij­ke brouwers, de Vleesmeest­er Brewery, De Keukenbrou­wers, De Mortselari­j en Tall Poppy Brewing Company. Speciaal voor de gelegenhei­d is er ook een nieuw biertje gemaakt, de Bittere Blues. www.konfijt.be, De Bessem, 26 juni.

i

 ?? FOTO RR ?? Beuling & Blues, een ander muziekje dan de koeien gewend zijn.
FOTO RR Beuling & Blues, een ander muziekje dan de koeien gewend zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium