Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nog één keertje basket op Sint-Jansplein

Afscheid in schoonheid van iconisch lokaal De Ploeg

- (bar)

Op het Sint-Jansplein in Kontich wordt op 14 en 15 mei, net zoals vroeger, nog één keer basketbal gespeeld. Basketbalc­lub Kontich Wolves viert hiermee haar zeventigja­rig bestaan. Maar het wordt vooral ook een feestelijk afscheid van De Ploeg, het iconische clublokaal.

Kontich Wolves speelt al jaren zijn wedstrijde­n in de sporthal van Sint-Rita, maar voor een keer keert de club nog eens terug naar haar roots op het Sint-Jansplein.

“Buitenweds­trijden waren vroeger schering en inslag”, zegt voorzitter Chris Daenen. “Ik schat dat wij tot pakweg vijftien jaar geleden nog wedstrijde­n speelden op het Sint-Jansplein. Maar vanaf toen is de evolutie heel snel gegaan. Er zijn nog maar bitter weinig ploegen die buiten spelen. Al lijkt met de popularite­it van 3x3 basket het pleintjesb­asket wel aan een revival bezig.”

Lijnen schilderen Het zijn dergelijke wedstrijdj­es die de club zaterdag en zondag ook op poten zet op het Sint-Jans

plein. “We moeten wel opnieuw wat lijnen schilderen, want het plein doet intussen dienst als parking”, lacht de voorzitter. “Naast de 3x3 wedstrijdj­es hebben we ook een aantal oude basketbalg­loriën uitgenodig­d om hun kunnen nog eens te tonen. Er is een recordpogi­ng en met Bushcraft op zaterdag en The Great Pretenders op zondag zorgen we ook voor livemuziek.”

Met het tweedaags gebeuren geeft Kontich Wolves de klassieke seizoensaf­sluiter extra cachet ter gelegenhei­d van het zeventigja­rig bestaan in november. “Maar vooral toch ook om in schoonheid afscheid te kunnen nemen van De Ploeg”, verkondigt voorzitter Daenen. “Als het ware iedereen die in Kontich een basketbal heeft vastgehad, kent dit lokaal. Het was niet alleen onze vaste stek om te verbroeder­en en te vergaderen.”

Toen eind 2020 het gebouw vanwege de slechte staat met onmiddelli­jke ingang ontoeganke­lijk moest worden verklaard, was dat voor de club een zware klap. “Met de gemeente hebben we gelukkig goede afspraken kunnen maken. Ook sponsor Insurea kwam ons tegemoet met een vergader- en stockageru­imte. Door omstandigh­eden konden we helaas nog niet in schoonheid afscheid nemen.”

iwww.kontichwol­ves.be

 ?? FOTO RR ?? Het Sint-Jansplein met lokaal De Ploeg ligt er stil bij. Kontich Wolves wil er nog eenmaal voor basketbala­ctiviteit zorgen.
FOTO RR Het Sint-Jansplein met lokaal De Ploeg ligt er stil bij. Kontich Wolves wil er nog eenmaal voor basketbala­ctiviteit zorgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium