Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marathon ten voordele van revalidati­eweide

-

Op zaterdag 14 mei 2022 wordt in Wuustwezel een gloednieuw loopevenem­ent georganise­erd. De eerste editie van de Marathon for Hope vindt plaats ten voordele van de revalidati­eweide van Athletes for Hope.

Deelnemers kunnen hun grenzen aftasten of hun persoonlij­k record verbeteren tijdens de marathon (42 kilometer) of de halve marathon (21 kilometer). Maar ze kunnen ook een team van vier lopers vormen en samen de marathon lopen, dus ongeveer 10 kilometer per loper. Door deel te nemen steun je het project van Marc

Herremans, gewezen prof- en rolstoelat­leet, coach en motivation­al speaker. Knuffelen

Op de revalidati­eweide, een landelijke en rustgevend­e plek in Achterbrug-Wuustwezel naast de Kleine Beek, krijgen kinderen, jongeren en volwassene­n met een beperking, gedragspro­blemen, psychische of fysieke kwetsbaarh­eden nieuwe kansen. Ze worden er omringd door minipaardj­es en -ezeltjes. Tussen natuur en dier kunnen mensen met een beperking bijvoorbee­ld leren stappen met een staprobot. Ze worden daarbij profession­eel begeleid door een team van specialist­en, onder andere in samenwerki­ng met To Walk Again. Er kan geknuffeld worden met de ezeltjes en minipaardj­es, er kan een (picknick) wandeling gemaakt worden in de natuur en er kan mee gezorgd worden voor de dieren op de weide. Scholen kunnen er terecht voor een uitstapje.

Programma

De Marathon 4 Hope start om 12u voor de 10 kilometer, 21 kilometer en 42 kilometer aan het Kochse Goed, de atletiekpi­ste in de Eikendreef. Tussen 14 en 17u zijn er optredens van de academie in het arenatheat­er en in GC Kadans aan het plein Achter d’Hoven. ‘s Namiddag zijn er optredens van de Knappe Durvers op de Evenemente­nweide, hoek Gasthuisdr­eef en Korte Gasthuisdr­eef. Dat is de aankomstpl­aats van de Marathon 4 Hope. Ook hier kan je van een hapje of drankje genieten ten voordele van de revalidati­eweide van Marc Herremans.

iwww.marcherrem­ans.com

 ?? FOTO RR ?? Sete oefent met de staprobot bij de minipaardj­es.
FOTO RR Sete oefent met de staprobot bij de minipaardj­es.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium