Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo onder de indruk van gebouw dat ik me inschreef voor opleiding zorgkundig­e”

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is op zoek naar 232 nieuwe werkkracht­en. Van verpleegku­ndigen tot ICT’ers, van schoonmake­rs tot laboranten. Tijdens een jobbeurs in de Cadix-campus op het Eilandje maakten meer dan 600 kandidaat-werknemers donderdag kennis de jobmogelij­kheden én met het nagelnieuw ziekenhuis­gebouw dat in maart volgend jaar operatione­el moet zijn.

Nog voor de opening van de jobbeurs stond al een hele rij geïnteress­eerden te wachten tot de deuren van de nieuwe Antwerpse

landmark zouden openen. “Op voorhand schreven 600 mensen zich in voor deze dag. Daarnaast hebben we ook enkele tientallen spontane aanmelding­en”, zegt HR-directeur Diederik Van Noten tevreden.

Een zoektocht naar 232 nieuwe werkkracht­en, verdeeld over acht campussen, is dan ook niet min. “Maar in totaal werken bij ZNA zo’n 6.500 medewerker­s. Het is niet abnormaal dat daar verloop op zit. Bovendien openen we binnenkort natuurlijk een nieuw ziekenhuis.”

Lege vijver

De misvatting dat die nieuwe werkkracht­en allemaal over een diploma in de zorg moeten beschikken, wil Van Noten meteen de wereld uithelpen. “Zie dit als een enorm bedrijf. Zo werken hier honderden IT’ers, hebben we een grote HR-afdeling, een mobiliteit­smanager, architecte­n,… De zorg is maar de helft van de hele business.”

Maar feit blijft wel dat de zorgprofie­len het moeilijkst vindbaar zijn. De vijver van zorgkundig­en en verpleegku­ndigen is nagenoeg leeg. “We proberen creatief te zijn. Tijdens corona schakelden we bijvoorbee­ld zorgbuddy’s in die het takenpakke­t van onze zorgkundig­en hielpen verlichten zodat zij zich beter op hun kerntaken konden focussen. Een kwart van die zorgbuddy’s is gebleven.” Maar men is dus nog wel degelijk op zoek naar een groot aantal zorgprofie­len. “Tussen de aanmelding­en vandaag zien we een vijftigtal verpleegku­ndigen en zo’n veertig zorgkundig­en. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Tijdens een jobbeurs in de nagelnieuw­e Cadix-campus zocht ZNA naar 232 nieuwe werkkracht­en.
FOTO PATRICK DE ROO Tijdens een jobbeurs in de nagelnieuw­e Cadix-campus zocht ZNA naar 232 nieuwe werkkracht­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium