Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op training noemen ze mij Dani Alves”

“Er nam nog geen enkele club contact op met KV Mechelen”

- THOMAS STANDAERT

bijtertjes die hun gebrek aan gestalte compensere­n met hun voetballen­d vermogen en grinta. Ze bewijzen dat je niet groot en sterk moet zijn om een internatio­nale topcarrièr­e uit te bouwen als centrale middenveld­er.”

Op die positie ziet Van Hecke ook nog altijd zijn eigen toekomst. “Maar mocht nu blijken dat ze in Mechelen meer toekomst in mij zien als rechtsacht­er, dan ga ik dat natuurlijk niet laten liggen. Ik speel waar de coach me nodig heeft, maar in de eerste plaats voel ik me nog altijd een middenveld­er.”

Toch is het net het uitvallen van de twee rechtsback­s - Walsh en Swers dat Van Hecke in staat stelde om zijn

Wouter Vrancken coacht straks in Charleroi zo goed als zeker zijn laatste uitwedstri­jd voor Malinwa. In het geruchtenc­ircuit wordt zijn naam nadrukkeli­jker aan zijn ex-club Genk gelinkt, maar zelf ontkent hij voorlopig. “Er nam nog geen enkele club contact op met KV Mechelen.”

Een trainersca­rrousel in onze hoogste klasse is de komende weken in de maak. Club Brugge moet al zeker op zoek naar een opvolger voor Alfred Schreuder, debuutseiz­oen bij KV toch nog een beetje kleur te geven. In de reguliere competitie verzamelde hij slechts twee basisplaat­sen en vier invalbeurt­en. “Ik had meer speelgeleg­enheid verwacht. Ik ben vorige zomer naar Mechelen gekomen om zo veel mogelijk te spelen, niet om de kern in de breedte te versterken. Het is dus wel

Kv-coach Wouter Vrancken over zijn toekomst:

terwijl ook Antwerp naar een vervanger voor Brian Priske speurt en Genk nog geen beslissing nam over een verlengde samenwerki­ng met Bernd Storck. Dankzij zijn verwezenli­jkingen Achter de Kazerne duikt de naam van Wouter Vrancken, die voor circa 1 miljoen euro kan worden weggeplukt, bij meerdere Belgische topclubs op. Vooral in de Limburgse mijnstad zwengelen de geruchten over een eventuele komst van de voormalige middenveld­er aan. “Toch is er niets concreet”, benadrukt hij. “Er nam jammer dat ik zo lang heb moeten wachten. In de weinige kansen die ik kreeg, heb ik volgens mij nooit teleurgest­eld.”

In de play-offs krijgt Van Hecke nu de kans om zijn seizoen alsnog met een goed gevoel af te sluiten. “Anders was het op persoonlij­k vlak toch een beetje een rotseizoen geweest. Nu heb ik toch het gevoel dat ik me nog heb kunnen tonen aan de supporters. Die eerste basisplaat­s voor eigen publiek tegen AA Gent was een geweldige ervaring. Een schitteren­d gevoel dat naar meer smaakt. Het is aan mij om dat volgend seizoen zelf af te dwingen.” nog geen enkele club contact op met KV Mechelen. Of het moet zijn dat ik er niet van op de hoogte ben. We zullen zien wat de toekomst brengt. Na dit weekend zal de club al een beetje duidelijkh­eid scheppen.”

Het ziet ernaar uit dat Mechelen begin volgende week het vertrek van Vrancken officieel maakt. Zo kan de succescoac­h, die KV in 2019 naar eerste klasse loodste en de club dat jaar ook de Belgische beker bezorgde, in de laatste thuismatch – jawel, tégen Genk – een gepast afscheid krijgen.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium