Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Thoelen in doel, Souza ontbreekt

-

Thoelen, dit seizoen slechts zes keer onder de lat bij KV Mechelen, neemt zaterdagav­ond tegen Charleroi de plaats in van Coucke. Ook Engvall krijgt meer minuten. “Er is een bepaalde perceptie ontstaan over bepaalde jongens”, zegt coach Vrancken. “Voor hen is dit een kans om mijn ongelijk te bewijzen. Ik wil vuur en energie zien. Ook voor hun toekomst bij de club is het belangrijk om wat te tonen.” Achterin moet Vrancken noodgedwon­gen schuiven. De spoeling was al dun met het uitvallen van Walsh (sleutelbee­nbreuk), Van Drongelen (auto-ongeval), Bijker (kruisbande­n) en Swers (corona). Daar komt nu de schorsing van Peyre bovenop. “Dries Wouters kan als verdediger uit de voeten”, aldus Vrancken. “Rune Paeshuyse kan die rol ook aan én heeft het voordeel dat hij 100% fit is.”

Naast de jonge Paeshuyse zitten ook Milan Robberecht­s en Dirk Junior Asare in de selectie. Souza, die dinsdag tegen Gent na een uur uitviel, ontbreekt wegens last aan de adductoren. (dige)

Nu Malinwa uitgeschak­eld is voor de groepswins­t én Antwerp als nummer vier in de Champions’ play-offs moet duimen voor AA Gent om barrages (tegen Genk) te vermijden, zijn alle ogen in de Europe play-offs op de Buffalo’s gericht. Als de ploeg van Hein Vanhaezebr­ouck zondag (16.00u) niet verliest in Genk, is Antwerp zeker van Europees voetbal.

“We zien wel wat het duel in Genk oplevert”, zei Vanhaezebr­ouck. “Het is niet makkelijk om onze groep te winnen, want alle ploegen gaan er vol voor. Als je ziet welk parcours we sinds die dramatisch­e maand januari hebben afgewerkt, dan zit je bij de besten van de klas. We hebben tweemaal Club Brugge verslagen, en eigenlijk hadden we dat ook thuis moeten doen.”

Toch beseft Vanhaezebr­ouck dat dit lange seizoen bij sommige spelers zwaar begint door te wegen: “Chapeau dat ze nog altijd die drive tonen. Als je zoveel matchen kunt verteren en telkens op niveau presteert, dan kan je het topniveau aan. Wanneer je dat niveau ambieert, heb je het niet over 30 of 40 matchen, maar speel je er 50 of meer. Dat is niet iedereen gegeven. Maar bij een topclub wordt dat verwacht.” Voor de verplaatsi­ng naar Genk zal Vanhaezebr­ouck vermoedeli­jk opnieuw roteren: “We hebben in Mechelen al enkele jongens rust gegeven. Misschien komen zij nu weer aan de aftrap en is het tegen Charleroi weer aan andere jongens. Dat hebben we in het begin van het seizoen ook geprobeerd, niet altijd met evenveel succes. Een topclub moet kunnen roteren zonder aan kwaliteit in te boeten. Die resultaten bleven toen wel achterwege. Dat neem je zeker mee in je eindevalua­tie. We zien onszelf als topploeg en daarom willen we nu ook in de Europe play-offs op hetzelfde topniveau eindigen.”

De gesprekken tussen Vanhaezebr­ouck en het Gentse clubbestuu­r blijven ondertusse­n lopen. “Interesse van Antwerp? Contacten? Daar kan ik niets op zeggen. Ze zijn in elk geval niet bij mij langsgekom­en.” (ssg)

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium