Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten vooral niet te ver vooruit kijken”

Jason Adesanya wil stap voor stap gaan met hongerig Lyra-lierse

-

Na de klus tegen Zelzate met verve te volbrengen, wacht Lyra-lierse zaterdagav­ond op het eigen Doelvelden een vervolg in de eindronde tegen Olsa Brakel. De Pallieters starten straks als favoriet aan het onderonsje, maar niettemin is Jason Adesanya op zijn hoede.

Lyra-lierse speelt sowieso geen match op leven of dood. Zelfs bij verlies wacht de Pallieters nog het vangnet van de verliezers­ronde. Een ommetje, dat de Lierenaars liever willen vermijden.

“De weg is nog lang en dus is het belangrijk om geen onnodige energie te verbruiken”, zegt spits Jason Adesanya. “In die zin is het ideale scenario dat we de klus tegen Olsa Brakel binnen de negentig minuten kunnen klaren. Al wordt dat zeker geen makkelijke opdracht. Onze tegenstrev­er heeft geen licentie voor eerste nationale en speelt vanavond sowieso de laatste match van het seizoen. Ik maak me geen illusies dat Brakel de eindronde op een positieve manier wil afsluiten. Het is een ploeg die 58 punten pakte in zijn reeks. Dat zegt genoeg. We krijgen allerminst een hapje voorgescho­teld.”

Tubeke

En toch lijkt het parcours richting promotie plots bijzonder zonnig voor Lyra-lierse, dat in een mogelijke halve finale van de nationale eindronde Tubeke zou loten. “Ach, we moeten niet te ver vooruit kijken. Ik hou daar niet van. Het blaast enkel de focus weg. We zullen het week na week zelf moeten afdwingen. Dat wordt de opdracht, veel meer dan te speculeren hoe deze nacompetit­ie verder zou kunnen verlopen. En dan zie ik valkuilen, ja. Net tegen de teams waarvan we dachten dat het wel zou lukken, lieten we de voorbije maanden vaak de punten liggen. We moeten

FC Ekeren en Wuustwezel beleven dit en volgend weekend hun uren van de waarheid. In een dubbele onderlinge confrontat­ie zal uitgemaakt worden wie volgend jaar nog in tweede provincial­e speelt en wie er degradeert.

“Het zal belangrijk worden om zondag vanuit Ekeren met een goed resultaat, een gelijkspel of een zege, huiswaarts te keren”, zegt Wuustwezel-doelman Benjamin Kersmaeker­s. “Doordat de uitdoelpun­ten in tegenstell­ing tot vroeger niet meer dubbel tellen, is het belang van het eerst uitspelen minder groot geworden. Al is het wel leuk als je in de opdracht van het behoud slaagt om dat achteraf in eigen kantine te vieren. Maar zover zijn we nog niet, hè, laat dat duidelijk zijn.” Wuustwezel kwam uit in de B-reeks, de opponent in de A-reeks. “Welke reeks de sterkste was, weten we niet. Ook wat Ekeren betreft, hebben we geen onderlinge referentie­dus alleen naar onszelf kijken en helemaal top zijn.” Met een doelpunt en een gave prestatie zette Adesanya vorig weekend zelf de eindronde succesvol in. Zijn motivatie om alsnog de promotie over de streep te trekken is bijzonder groot. “Absoluut. Ik tekende vorig seizoen voor meerdere jaren bij deze club. Dat Lyra-lierse een gezonde ambitie heeft om de stap naar eerste nationale te zetten, was daarbij toch mee punten. Onze sportieve staf heeft wel wat scoutingwe­rk kunnen verrichten. Die info zal zeker nuttig zijn.”

De doelman wil het seizoen van Wuustwezel nog redden. “Ik had nooit gedacht dat we in deze situatie zouden terechtkom­en. Transfers die niet doorgingen, veel blessurele­ed vanaf de voorbereid­ing en de sowieso dun bevolkte kern en pech zijn zeker enkele oorzaken. Als je onderaan staat, moet je ook durven zeggen dat we kwalitatie­f te weinig waren of brachten. Voor volgend seizoen is er door het bestuur wel goed gewerkt. Hopelijk spelen we dan nog in tweede provincial­e.”

Veel ploegen strijden momenteel voor promotie. Dan lijkt leuker dan te spelen om het behoud. “Dat is juist, maar het feest om de redding zal misschien nog groter zijn dan bij een promotie. Feit is dat we nog met veel honger trainden. Die honger zal de twee volgende confrontat­ies ook bepalend zijn.” (lver) doorslagge­vend. Als sportman moet je zo hoog mogelijk willen mikken. In die zin worden de komende weken een enorme uitdaging. Club en spelersgro­ep willen allemaal opklimmen. Het zou mooi zijn om dat doel te bereiken. We zijn ook met z’n allen klaar om in eerste nationale een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ja, er staat de komende weken dus nog wel wat op het spel.”

Na de uitschakel­ing vorige week in de interprovi­nciale eindronde moet Kontich dit weekend nog een laatste keer dit seizoen aan de bak. Op eigen veld krijgt het zondag het bezoek van derdeprovi­ncialer De Kempen B. Inzet: de Beker van Antwerpen. “Bekerwinst moet de bekroning worden van een schitteren­d seizoen”, zegt de afscheidne­mende Jari Verdoren.

“Die opdoffer van vorige week is verwerkt”, komt Verdoren nog één keer terug op de uitschakel­ing in de interprovi­nciale eindronde tegen Blankenber­ge. “Onze ervaren groep heeft die opdoffer verwerkt en is mentaal sterk genoeg om nog één keer alles te geven. De bekerwinst moet de bekroning worden van een schitteren­d seizoen. Als eersteprov­incialer zijn we de grote favoriet, maar we mogen de opdracht tegen De Kempen B niet onderschat­ten. De derdeprovi­ncialer schakelde zowel Antonia als

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jason Adesanya: “Hopelijk klaren we de klus tegen Olsa Brakel binnen de negentig minuten.”
FOTO TOM GOYVAERTS Jason Adesanya: “Hopelijk klaren we de klus tegen Olsa Brakel binnen de negentig minuten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium