Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een kampioensc­hap wil je altijd winnen, maar nu toch zeker”

Thuisatlet­e Rani Baillievie­r gaat voor goud op de 800 meter

-

Rani Baillievie­r krijgt zaterdag een uitgelezen kans om voor eigen club OLSE Merksem de Vlaamse titel op de 800 meter te veroveren. De bronzen medaillewi­nnares van het BK van vorig jaar wil na haar boerenjaar in 2021 dit seizoen bevestigen.

Aan motivatie geen gebrek bij Baillievie­r. De 21-jarige thuisatlet­e zal zaterdag door het publiek in haar vertrouwde atletiekst­adion vooruit worden geschreeuw­d.

“We krijgen niet zo heel veel kansen om voor eigen club te lopen”, zegt Baillievie­r. “Daarom zou ik heel graag winnen. Een kampioensc­hap wil je sowieso al altijd winnen, maar nu toch zeker. Het gaat momenteel ook goed op training. Bovendien ontbreken de grote namen zaterdag ontbreken ook een beetje. Ik schat het als doenbaar in om te winnen. Al moet ik natuurlijk altijd afwachten wat voor wedstrijd het zal worden. Schrik voor een eventuele eindsprint heb ik evenwel niet. Het draait allemaal goed op training.” De komende weken prijkt Baillievie­r op de startlijst van enkele topmeeting­s. “Na het VK volgen twee grote meetings om wedstrijdr­itme op te doen: Karlsruhe en de IFAM. Het doel is vooral om ritme op te doen en toch ook al een goeie tijd neer te zetten. In juli volgt dan het tweede wedstrijdb­lok en daar wil ik echt top zijn. Maar als ik de komende weken al een mooie tijd kan lopen, zal ik het zeker niet laten liggen. Er komen ideale wedstrijde­n aan om snel te lopen en ik voel me goed.”

In 2021 zette Baillievie­r een fenomenale stap vooruit. Nog eens zo’n reuzenstap zetten lijkt aartsmoeil­ijk. “Vorig jaar heb ik vier seconden van mijn persoonlij­k record gekregen. Op een 800 meter is dat veel. Het zal niet lukken om dat nog eens te herhalen. Daar moet ik realistisc­h in zijn. In de eerste plaats wil ik mijn 2’03 bevestigen en wie weet in de 2’02 of zelfs hoog in de 2’01 geraken. Maar daar praat ik nog niet te veel over. Die druk wil ik mezelf niet opleggen. Het is moeilijk om nu al concrete doelen uit te spreken. Ik heb vooral heel veel zin om eraan te beginnen op de 800 meter.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium