Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Louis De Winter krijgt facelift

- JAN BRYS

De plannen voor de renovatie van het Louis De Winterstad­ion krijgen vaste vorm. Het Antwerpse Bro-architecte­n tekende de ontwerpen. De werkzaamhe­den moeten van start gaan in maart 2023. Het vernieuwde stadion zou dan gebruikskl­aar zijn in september 2024.

Het Louis De Winterstad­ion wordt gebruikt door KFC Brasschaat, Atletiekcl­ub Break en het Gemeenteli­jk Instituut Brasschaat (GIB). De school heeft er haar Parkcampus waar de leerlingen Sportweten­schappen les volgen.

Staantribu­ne verdwijnt

Het Louis De Winterstad­ion zal er na de renovatie helemaal anders uitzien. Projectman­ager Luc De Boeck: “De ingang krijgt een open karakter. Het wordt een ontmoeting­splek voor alle recreanten. Dwars door het midden van het gebouw loopt een gang tot aan het veld. Op de gelijkvloe­rse verdieping komt een groot sanitair blok, kleedkamer­s en lockers. De eerste verdieping heeft een cafetaria met een open zicht op het veld en de tribune. Die tribune is een belevingsp­latform waar ongeveer 300 mensen kunnen plaatsneme­n.” Aan de overkant van het voetbalvel­d verdwijnt de bestaande staantribu­ne. In de plaats komt een groen talud aan waar de toeschouwe­rs wedstrijde­n kunnen volgen. Op de tweede verdieping komt een vipruimte waar ook eten kan worden opgediend. Er is ook ruimte voor kleine events of tentoonste­llingen. De Parkcampus van het GIB wordt uitgebreid met twee ruime klaslokale­n die flexibel kunnen worden ingedeeld. Daar komt ook een expressier­uimte voor onder meer de Academie voor Muziek en Woord.

Circulair bouwen

Burgemeest­er Philip Cools (N-VA) wijst op de lokale toets in het ontwerp: “De twee architecte­n van Bro-architecte­n zijn beiden afkomstig uit Brasschaat. Hendrik-jan Roest volgde secundair onderwijs in het Sint-michielsco­llege en Wouter Braspennin­gx deed dat in het GIB. Zij zijn erin geslaagd een duurzaam en flexibel geheel te ontwerpen. Het is een toonbeeld van circulair bouwen waarbij grondstoff­en en materialen maximaal worden hergebruik­t. Op het dak komen zonnepanel­en en we werken met warmtepomp­en.”

“Aan dit project hangt een prijskaart­je van ongeveer 3,9 miljoen euro. 760.000 euro wordt gesubsidie­erd en misschien valt er nog een Europees appeltje uit de kast”, vernamen we nog van schepen van Sport Adinda Van Gerven (N-VA).

 ?? FOTO BRO ARCHITECTE­N - UNBUILTARC­H. ?? Een toekomstbe­eld van het Louis De Winterstad­ion, getekend door Hendrik-jan Roest en Wouter Braspennin­gx.
FOTO BRO ARCHITECTE­N - UNBUILTARC­H. Een toekomstbe­eld van het Louis De Winterstad­ion, getekend door Hendrik-jan Roest en Wouter Braspennin­gx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium