Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook een hit in het buitenland

- WIM DEHANDSCHU­TTER

belangrijk goeie nachtrust en focus zijn. Feesten doe ik zaterdagna­cht wel. Ik heb trouwens goed geslapen. Heel goed”, klinkt het een dag later. “Vanochtend (vrijdag, red.) heb ik dan repetities gedaan voor de vlaggenpar­ade (alle landen komen aan het begin van de show op in een stoet, red.). ’s Middags was er de eerste generale repetitie en ’s avonds de juryshow, waarin de internatio­nale vakjury’s de helft van de punten al toekennen”, zegt hij.

Tienduizen­d berichten

Zijn passage ging alleszins niet onopgemerk­t voorbij. “Ik heb ontzettend veel reacties gekregen. Tienduizen­d berichten, of zelfs meer, schat ik. Maar ik heb ze nog niet gelezen, want ik wil niet afgeleid raken. Zeker de reacties op sociale media vermijd ik voorlopig. Ik was vooral blij met het telefoontj­e van BJ Scott, mijn coach in The Voice Belgique (dat hij gewonnen heeft, red.). Zij heeft me gefelicite­erd.” Ondanks eerdere soms tegenstrij­dige berichten daarover, zit het goed met zijn stem. “Ik let erop dat ik ze niet te veel belast, want in deze fase moet mijn stem top zijn. Ik heb een vernevelaa­r, zo’n toestellet­je om mijn stembanden te hydrateren. En ik doe stemoefeni­ngen met mijn vocal coach. Mijn verwachtin­gen voor de finale? Ik ga mijn best doen, zodat België opnieuw trots op mij is. En waarom mag ik niet van de overwinnin­g dromen?”

Eurovisie Songfestiv­al, zaterdag om 21u op Eén

iWelke potten Jérémie Makiese ook breekt – of niet – tijdens de grote finale, in België ontgoochel­t Miss You alvast niet. Het nummer is momenteel nationaal de meest gespeelde song op de radio en staat in de Ultratop, de officiële hitlijst, op een mooie tweede plaats. Ook internatio­naal is er aandacht: Miss You is al ruim 5,5 miljoen keer gestreamd. Vooral in Nederland, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk kent het lied bijval. Afwachten of zich dat zaterdag ook vertaalt in de punten van die landen.

 ?? FOTO EPA-EFE ??
FOTO EPA-EFE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium