Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpspe­lers hekelen discutabel­e beslissing­en van scheidsrec­hter Visser “Het was een schande, hij zou hier nooit meer mogen fluiten”

- YANKO BEECKMAN

verschil

Brian Priske trad zijn kapitein bij: “We belonen onszelf te weinig voor onze goeie momenten. En we krijgen doelpunten tegen op domme

red.) tussen

Brugge en

Antwerp.”

Na het verlies tegen Club Brugge was scheidsrec­hter Lawrence Visser de gebeten hond in het Antwerpkam­p. “Visser was heel zwak, dat mag gezegd worden”, gaf Radja Nainggolan als eerste zijn kijk op de wedstrijdl­eiding. “Voor de rust moest Mechele rood krijgen in het duel met Frey. En als je in de tweede helft geen fout

op Lang fluit, dan moet je hem een tweede gele kaart geven voor een schwalbe.”

“Visser heeft er een bangelijke partij opzitten”, hield Ritchie De Laet zich nog even in, om vervolgens zijn ongenoegen de vrije loop te laten. “Het trok op niets. Of je nu (van Almeida, manieren. Niet trouwens.”

1 op 15 in play-offs

alleen vandaag,

Antwerp was met goeie moed aan de Champions’ play-offs beweegt, ademt of je eerste fout maakt, als je iets rood aan hebt, slik je bij Visser gegarandee­rd geel”, aldus De Laet, die eveneens op de bon ging voor een opzichteli­jke overtredin­g op De Ketelaere. “Visser floot in de nacompetit­ie twee keer een wedstrijd van Club Brugge. Zo word je kampioen, hé.”

“Of dat dan het verschil maakte in de titelstrij­d? Neen, over een heel seizoen bekeken natuurlijk niet”, herpakte De Laet zich. “Maar vandaag lag het er weer vingerdik op. Het was gewoon een schande. Visser zou hier nooit meer mogen fluiten.” begonnen – denk maar aan de wedstrijd in Brugge – maar blijft ondertusse­n wel achter met een schamele 1 op 15. “Er waren wedstrijde­n waarin het gelijk opging, maar zoals gezegd: we vergeten onszelf te belonen. We spelen in de Champions’ play-offs tegen de beste ploegen van België, maar als je puur naar de resultaten kijkt, is dat te weinig voor een club als Antwerp.”

Voor Radja Nainggolan seizoen er wellicht op. werd al na een uur naar de kant gehaald. “Ik heb al maanden last van mijn enkel”, legde hij uit. “Ik denk dat dit mijn laatste match was. Dan kan ik dat eens deftig beginnen te behandelen.” zit

Il

Zeker van Europees voetbal

het

Ninja

Enkele uren later won AA Gent in Genk en eindigde zo als eerste in de Europe play-offs. Omdat de ploeg van Hein Vanhaezebr­ouck door de bekerwinst al een Europa League-ticket op zak heeft, valt de barragewed­strijd voor de voorrondes van de Conference League – tegen de nummer vier uit de Champions’ play-offs – weg. Antwerp is zo al zeker van Europees voetbal. Een kleine opsteker na een seizoen vol hoogtes en laagtes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium