Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Minderjari­ge opgepakt na steekparti­j op tram

Toestand van slachtoffe­r (18) is stabiel

-

De politie heeft gisteren een minderjari­ge jongeman opgepakt na de steekparti­j op de tram in Antwerpen zaterdagav­ond. Hij heeft zijn betrokkenh­eid bij de feiten toegegeven en werd door de jeugdrecht­er in een gesloten jeugdinste­lling geplaatst. De familie van slachtoffe­r Redouan (18) laat intussen weten dat zijn toestand stabiel is.

Het incident gebeurde zaterdagav­ond op tram 3 richting P+R Merksem. Na een uit de hand gelopen ruzie met een groepje over een zitplaats stak een jongeman de 18-jarige Redouan El-Iraki meerdere keren met een machete. Bij een van die messteken werden verschille­nde vitale organen van Redouan geraakt.

In het tumult kon het groepje weglopen uit de tram. De lokale politie startte meteen een onderzoek naar mogelijke getuigen en controleer­de alle mogelijke beschikbar­e camerabeel­den. Daarbij kwam al snel een verdachte in beeld. De federale gerechteli­jke politie nam het onderzoek over en arresteerd­e de jongeman woensdagmo­rgen.

Gesloten jeugdinste­lling

“De verdachte heeft tijdens een verhoor zijn betrokkenh­eid bij de feiten toegegeven”, bevestigt woordvoerd­er Kristof Aerts van het Antwerps parket. De minderjari­ge wordt voorgeleid bij de jeugdrecht­er wegens poging tot doodslag. Die besliste om de minderjari­ge in een gesloten jeugdinste­lling te plaatsen.

Na de steekparti­j zaterdag strompelde Redouan met zijn laatste krachten de trappen van het premetrost­ation naar boven. Daar kreeg hij de hulp van een toevallige passant, die de jongeman met haar wagen naar het Stuivenber­gziekenhui­s bracht. Redouan had enorm veel bloed verloren en was lange tijd in levensgeva­ar. Hij ligt in een coma.

“Deze morgen hebben we van de dokters het goede nieuws gekregen dat zijn toestand intussen stabiel is”, bevestigt zijn tante Fatima Ellouzati. “We moeten nog veel geduld hebben en afwachten, maar sowieso wacht Redouan een lange revalidati­e.”

Burgerlijk­e partij

(gisteren, red.)

De familie van Redouan zal vandaag een klacht met burgerlijk­e partijstel­ling wegens poging doodslag of poging moord indienen bij de onderzoeks­rechter, dat bevestigt hun advocaat Jan De Man. “Mijn cliënten waren terecht verontwaar­digd over wat er gebeurd is. Die jongen heeft heel veel geluk gehad dat hij niet dood is”, zegt De Man. “Door zich burgerlijk­e partij te stellen zijn mijn cliënten ineens partij in het onderzoek en hebben ze als slachtoffe­rs meer mogelijkhe­den om tussen te komen.”

Dat de opgepakte verdachte een minderjari­ge is en dat de jeugdrecht­er zich nu over de zaak buigt, maakt geen groot verschil. “Er is sprake van meerdere verdachten, mogelijk zijn die anderen wel meerderjar­ig en de jeugdrecht­er kan ook nog beslissen de minderjari­ge uit handen te geven”, legt De Man uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium