Gazet van Antwerpen Stad en Rand

FINALE EUROPA LEAGUE IN SEVILLA Frankfurt haalt het na strafschop­pen: 5-4

- 1 (5) 1 (4) n.s. . (vdm)

Twee conclusies na de selectie van Roberto Martinez. Één: hij raadt zijn Rode Duivels af een zomertrans­fer te maken. Twee: wie er nu niet bij is, die heeft een probleem. Ai, Benteke en Origi…

32 namen. En dan nog was kiezen verliezen, als we Roberto Martinez mogen geloven: “Want ik had nog zeker vijftien jongens kunnen oproepen die niks verkeerds gedaan hebben.”

Vrij vertaald: hij vond anderen simpelweg beter en dat maakt het voor de afwezigen alleen maar pijnlijker. Deze selectie is voor hen slecht nieuws met het oog op het WK in Qatar. De komende interlandp­eriode is de voorlaatst­e kans om de bondscoach te overtuigen. In september is er nog een laatste mogelijkhe­id – met dan twee wedstrijde­n op minder dan een week – nadien gaat de focus naar het WK.

Strafschop­pen gisteravon­d in Sevilla, want na 120 minuten was de stand gelijk (1-1). Daarin haalde Frankfurt het met 5-4, Ramsey miste voor Rangers.

Een finale in Andalusië, een van de warmste streken van Europa. Voor de supporters ter plekke was het fijn, maar met dertig graden bij de aftrap voelden wij de bui al hangen. Zeker als de finalisten niet Barcelona of Dortmund heten, maar Eintracht Frankfurt en Rangers. Van kwaliteit liepen ze niet over, van offensieve bedoelinge­n evenmin. In de eerste helft was Frankfurt het meest aan de bal en had het ook de betere kansjes. De beste mogelijkhe­id was een schot van Knauff na twintig minuten, die de 40-jarige McGregor met zijn oude knoken redde. Na de rust zorgden de vele slordighed­en voor mogelijkhe­den, ook dát kan. Rangers kreeg zo twee kansen op rij. Eerst miste Knauff een controle op de rand van de zestien, maar Kent pakte het cadeautje niet uit. In de 56ste minuut was het aan een oude (on)bekende om de mist in te gaan. De Braziliaan Tuta, in 2019-2020 aan de slag bij Kortrijk, gleed uit nadat Sow hem in de problemen had gebracht met een kopbal terug. Aribo zei dankjewel: 0-1. Maar Frankfurt maakte al binnen het kwartier gelijk: Rangers verdedigde laks op een voorzet van Kostic, Borré trapte binnen.

Een kwartier voor tijd mocht Fashion Sakala (ex-KVO) invallen. Hij ging samen met zijn vermoeide ploegmaats en tegenstand­ers de verlenging­en in. Daarin gebeurde niets meer, waardoor strafschop­pen de winnaar moesten aanduiden. Bij een 3-2-stand miste Ramsey voor de Schotten. De Duitsers - in de groepsfase nog tegenstand­er van Antwerp - faalden niet meer. Met ook nu weer een hoofdrol voor Borré, die de beslissend­e penalty mocht omzetten.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium