Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu TC Embourg nog kloppen om groepswinn­aar te zijn”

Vicky Van de Peer met TC Forest Hills al zeker van deelname aan halve finales

-

In de eerste reeks van de Nationale Interclub wordt het Gewest Antwerpen bij de vrouwen met TC Forest Hills slechts door één ploeg vertegenwo­ordigd. De Wommelgems­e club pakte wel met topprestat­ies uit en verzamelde drie overwinnin­gen op rij. “Met nog één speeldag in onze groep op het programma zijn we al zeker van deelnamen aan de halve finales”, zegt sterkhoude­r Vicky Van de Peer.

Vicky Van de Peer

“Eerst was er de coronapand­emie en vorig jaar sukkelde ik met een armblessur­e. Nu ben ik fit en ik maakte vorige maand ook internatio­naal (ITF) mijn comeback in Turkije”, zegt de 21-jarige talentvoll­e speelster (WTA 1.140). “Momenteel focus ik me op de interclubo­ntmoetinge­n met TC Forest Hills. Ik werk immers ook mijn Master Handelsing­enieur in Leuven af en die studies hebben voorrang.”

is terug van weggeweest.

Vicky Van De Peer doet het met TC Forest Hills meer dan uitstekend in poule A van de eerste reeks van de Nationale Interclub.

“We wonnen tegen achtereenv­olgens GT Tessenderl­o, TC Racso (Destelberg­en) en KTC Eupen met 5-1. We zitten dus in een goede flow en zijn nu al zeker van deelname aan de halve finales

De eerste twee van de twee groepen zijn geplaatst. Zaterdag spelen we de laatste poulewedst­rijd tegen TC Embourg in Chaudfonta­ine. Het wordt een belangrijk treffen, want zij verloren ook nog niet en de winnaar van dit duel is dus groepswinn­aar.”

Naast Van de Peer stuwden ook Elyne Boeykens, Michelle Van Mol, Alexandra Biot, Evelyne Dom en Anastasia Huysegoms TC Forest Hills naar deze successen. Als de club uit Wommelgem groepswinn­aar wordt, komt het uit tegen het nummer twee van poule B. Naar alle waarschijn­lijk wordt dat Tennis Club Du Bercuit of TC De Zeype Kampenhout. plaatsvind­en, red.). (die eind augustus

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium