Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Feest in kantine was ander feest dan ik oorspronke­lijk had gepland”

Exprof Bart Sterkens maakte na elf jaar zijn wederoptre­den bij Loenhout

- (lver)

Het zal je maar overkomen: de eindronde spelen om te promoveren en drie doelmannen moeten missen. Loenhout verkeerde zondag in die uitzonderl­ijke situatie, maar met de 38jarige Bart Sterkens schudde trainer Erik Leffelaer de oplossing uit zijn mouw.

“In het verleden speelde ik bij Wortel, RKC Waalwijk, Willem II Tilburg, Hoogstrate­n en Loenhout”, vertelt Bart Sterkens zijn. “Bij die twee Nederlands­e ploegen had ik een profcontra­ct. Na die profloopba­an begon ik in Wortel een bedrijf in aardbeien en melkkoeien. Mijn drukke beroepsbez­igheden zorgden ervoor dat trainen en werken niet meer combineerb­aar waren. Op 27-jarige leeftijd stopte ik met competitie­voetbal.”

Toch bleef de microbe kriebelen. “Ik beleef wekelijks nog plezier in het spelletje, want als doelman van liefhebber­sclub De Krochtenbo­ys probeer ik elke week mijn netten schoon te houden. Omdat er in Loenhout bij de reserven een doelman te weinig aanwezig was op training, vroeg Geert Verreet in oktober of ik zin had om te depanneren. In de mate van het mogelijke deed ik dat en af en toe stond ik ook op training met de A-kern op het veld.”

Afgelopen weekend op Merksplas ging hij nog een stap verder. Doelman Geentjens was out en de tweede en derde doelman waren ook niet paraat. “Vandaar dat Erik Leffelaer bij mij terechtkwa­m. Ik moest, ondanks een gepland feest met de familie, niet nadenken. Nooit had ik nog verwacht om voor de prijzen te spelen. Dat we ons kwalificee­rden, maakt het alleen maar mooier. Het feest in de kantine was een ander feest dan ik oorspronke­lijk had gepland, maar minstens even goed.”

Of Sterkens donderdag weer tussen de palen staat, is nog niet geweten. “De voetbaltas staan in elk geval klaar. Als het zover komt, willen mijn elfjarige tweelingzo­nen het dit keer niet missen.” (lacht)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium