Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kaffée Allée breit vervolg aan zomerbar in Fort 5

Gemeentebe­stuur heeft concessie toegewezen

-

Het Edegemse gemeentebe­stuur heeft de concessie voor de zomerbar aan Fort 5 opnieuw aan Kaffée Allée toegewezen. Zaakvoerde­rs Victor De Clercq en Geert Verheyden kunnen dus gewoon verder doen met hun concept.

De concessie wordt voor één jaar toegewezen. “We kregen drie kandidatur­en binnen, waarvan er eentje te laat was. Het tweede dossier was zeker heel goed, maar dat van Kaffée Allée was concreter. De zaakvoerde­rs hebben de voorgaande jaren bewezen hoe het moet. De gunning is gebeurd, tijdens de gemeentera­ad van maandag zal de samenwerki­ng geofficial­iseerd worden”, vertelt schepen van Evenemente­n Koen Michiels (N-VA).

Geert en Victor zijn tevreden met de beslissing. “Na twee coronajare­n willen we onze gasten weer laten genieten van onze zomerbar in de natuur. Een aantal zaken die we door corona niet konden doen, komen nu zeker terug. Op feestdagen 21 juli en 15 augustus organisere­n we een brunch met

de gekende kinderdage­n. De link met de natuur is belangrijk. Daarom zullen we wandelinge­n door het domein organisere­n. Onderweg zullen de deelnemers aan de wandeling zwerfvuil inzamelen.

Wanneer ze hun gevulde afvalzakke­n terug naar ons brengen, staan de drankjes en de hapjes klaar”, klinkt het bij de organisato­ren.

De vaste kaart zal geregeld worden aangevuld met foodtrucks die op bezoek komen. “We voorzien steeds kleine gerechtjes. Zo zullen de bekende pizza’s zeker verkrijgba­ar blijven.”

Voorbereid­ingen

Het team van Kaffée Allée, dat ook de uitbating van Bar Bos doet, gaat hangar 39 nu in orde brengen voor de opening. “Het interieur blijft voor een groot deel hetzelfde, maar we voorzien wel wat vernieuwin­gen. De aanpassing­en moeten mee voor die losse, laagdrempe­lige sfeer zorgen. Daar staan we voor. Het is onze planning om begin juni de deuren van de zomerbar aan Fort 5 te openen”, luidt het nog.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Medewerker Kevin (links), zaakvoerde­rs Victor en Geert (midden) en schepen Michiels aan het terras van Kaffée Allée.
FOTO FILIP SPOELDERS Medewerker Kevin (links), zaakvoerde­rs Victor en Geert (midden) en schepen Michiels aan het terras van Kaffée Allée.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium