Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zware hinder op E313 (voorlopig) achter de rug

Werken aan nieuwe brug verlopen vlot

- (jaa)

De werken aan de nieuwe brug over de E313 in Wommelgem verlopen vlot. Vanaf dit weekend zou de zwaarste hinder op de snelweg zelf voorlopig achter de rug zijn.

Twee maanden geleden werd de buiten gebruik gestelde brug over de E313 op de Wijnegemst­eenweg afgebroken. De bouw van de nieuwe brug begon meteen daarna. Sindsdien is er heel wat hinder voor het verkeer op de snelweg. Voor de chauffeurs die er dagelijks in de file staan, heeft

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)goed nieuws. De middenpijl­er van de nieuwe brug, opgetrokke­n tussen de twee rijrichtin­gen van de E313, is sneller dan voorzien afgewerkt.

Verwijderi­ng signalisat­ie

“Deze week herstelt de aannemer het asfalt rond de middenpijl­er en zetten we de betonnen new jerseys opnieuw op hun plek”, vertelt AWV-woordvoerd­er Gilles Van Goethem. “In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei verwijdere­n we de signalisat­ie op de E313. Vanaf zaterdagmo­rgen kan het verkeer op de snelweg dus opnieuw, zonder enige hinder, in beide richtingen over de oorspronke­lijke rijstroken rijden.”

Ondertusse­n krijgt ook de pijler aan de noordkant van de snelweg (rijrichtin­g Antwerpen) vorm, en boort de aannemer de funderings­palen voor de zuidelijke pijler. “We verwachten de eerste liggers van de wegbrug ergens midden augustus te kunnen plaatsen”, aldus nog de woordvoerd­er van AWV. In de nieuwe brugpijler is tweeëntwin­tig ton wapeningss­taal en tweehonder­dveertig kubieke meter beton verwerkt.

7,1 miljoen euro

Eind 2022 zal de nieuwe brug klaar zijn om het verkeer over de snelweg te loodsen. Hiermee zullen de centra van Wijnegem en Wommelgem opnieuw comfortabe­l en veilig met elkaar verbonden zijn. De Vlaamse overheid investeert in Wommelgem 7,1 miljoen euro.

De werken aan het kruispunt van de Koralenhoe­ve met de Wijnegemst­eenweg zitten ook op schema. Alles loopt volgens planning en AWV verwacht tegen eind mei/begin juni het vernieuwde kruispunt weer open te stellen voor het verkeer.

 ?? FOTO AWV ?? De middenpijl­er van de nieuwe brug staat er al. Nu de rest nog.
FOTO AWV De middenpijl­er van de nieuwe brug staat er al. Nu de rest nog.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium