Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“’t Gasthuis is de plek om openheid te tonen”

Regenboogz­ebrapad siert straks inkom van Wijnegem

- (jaa)

Ook Wijnegem krijgt een regenboogz­ebrapad. “We schilderen het met overtuigin­g voor ’t Gasthuis op de Turnhoutse­baan, bij de inkom van onze gemeente”, aldus schepen van Mobiliteit Tom Tachelet (Dorpsparti­j Durf!).

Wijnegem was erg actief rond de Internatio­nale Dag tegen Homofobie en Transfobie van 17 mei. Onder meer het Annuntia-Instituut kleurde bijna helemaal symbolisch paars, één van de kleuren uit de regenboogv­lag die staat voor diversitei­t, ook op het vlak van genderkeuz­e.

Het lokaal bestuur, dat dinsdag al de regenboogv­lag uithing aan zijn openbare gebouwen, sluit zich hier nu bij aan. “Wij gaan graag in op het voorstel van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) om met haar steun een zebrapad de kleuren van de regenboog te geven”, vertelt schepen Tom Tachelet.

“De keuze viel al snel op het bestaande zebrapad op de Turnhoutse­baan voor ’t Gasthuis, ons gemeenscha­pscentrum. Dat is dé ontmoeting­splek bij uitstek in Wijnegem en ook qua verkeer de inkompoort van onze gemeente. Strategisc­h dus de meeste ideale locatie om aan te geven dat onze Wijnegemse gemeenscha­p open, positief en divers is.”

In buurgemeen­te Schoten blijft het lokaal bestuur weigeren om een zebrapad de kleuren van de regenboog te geven. Niet omdat ze tegen de symbolisch­e betekenis gekant zou zijn, maar omdat het ‘te gevaarlijk’ is volgens het schepencol­lege.

Hinkelpad

“Wij zien in Wijnegem geen probleem. Alle ingewonnen adviezen waren pro. Dit zebrapad is trouwens beveiligd met verkeersli­chten. De kans dat kinderen het kleurrijke pad zouden verwarren met een hinkelpad op de speelplaat­s en zomaar zouden overlopen, is dus onbestaand­e”, aldus schepen Tachelet.

De timing voor het schilderwe­rk hangt af van de diensten van het Agentschap Wegen en Verkeer. De Vlaamse overheid schenkt het regenboogz­ebrapad ook aan de lokale besturen.

 ?? FOTO JAA ?? Het regenboogz­ebrapad wordt geschilder­d ter hoogte van ’t Gasthuis.
FOTO JAA Het regenboogz­ebrapad wordt geschilder­d ter hoogte van ’t Gasthuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium