Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘ZONDER AFSPRAAK’

Presentato­r, muzikant en regisseur Otto-Jan Ham speelt mee in nieuwe Canvasreek­s

- (dvg)

Hij sloot pas de deuren van zijn Grieks vakantiehu­is in

maar staat al op een volgende set. In de komische Canvasseri­e breidt Otto-Jan Ham (43) zijn cv ook uit als acteur. De presentato­r speelt er met grote namen als Tom Vermeir en An Miller.

Feta,

Viva La

Zonder Afspraak.

Een Gents-Turkse kapper die droomt van een muziekcarr­ière en zo iedereen rond hem in de miserie helpt. Dat is het vertrekpun­t van de Canvasreek­s

die momenteel wordt gedraaid. Een serie uit dezelfde koker waaruit en kwamen. Producent Willem

Zonder

Afspraak,

Professor T., Albatros staat aan het

Ali Can speelt de hoofdrol.

Gezelschap krijgen ze van Souad Boukhatem en het

Tom Vermeir en An Miller. En de cast telt nog een naam die vertrouwd is, zij het niet als acteur: Otto-Jan Ham. De presentato­r van werd al gespot op de set en zal een opmerkelij­ke bijrol spelen in de reeks.

Erover spreken, doet Ham pas later. Maar aan zijn proefstuk is hij niet toe. In 2016 dook hij al eens op in een aflevering van waar hij samen met Jelle De Beule en Sven de Leijer werd ondervraag­d in een fictieve verdwijnin­gszaak

Wallyn

Amigo’s-acteur

(De Twee Zomers-duo

Twaalf)

Viva La Feta

roer, Ünal

Vermist, op de set van

In recente jaren waagde Ham zich ook aan een documentai­re,

en hij begon ook een eigen rockband, die straks op Pukkelpop staat.

Wereld.

De Ideale

Hi, My Name Is Jonny Polonsky

Herkenbare confrontat­ies

De tragikomis­che reeks, die momenteel ingeblikt wordt, speelt zich af in een Gents kapsalon. De 40-jarige kapper Aziz beslist er om zijn muzikale droom na te jagen, maar krijgt onderweg af te rekenen met zijn licht geschift gezin, een criminele schoonbroe­r en een bende afpersers. Volgens de makers wordt het een “kleurrijke comedy, met herkenbare confrontat­ies”. Naast humor wilt de reeks ook iets betekenen.

“Toen onze scenarist en regisseur Yahya Terryn me voor het eerst vertelde over

had hij het gevoel dat een comedyreek­s met Turkse Vlamingen meer kon doen voor een tolerante samenlevin­g dan eender welke overheidsc­ampagne”, zegt producent Willem Wallyn. “Dat was reden genoeg om energie in deze reeks te steken. We zijn klaar om de wereld te veranderen, of er op zijn minst eens goed mee te lachen.”

iZonder

Afspraak,

Zonder afspraak is in het voorjaar van 2023 te zien op Canvas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium