Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De tijd van One Direction is nu echt voorbij

Harry Styles heeft derde soloalbum klaar

- (dewo)

Nog twee keer slapen en dan laat Harry Styles (28) zijn derde album op de wereld los. Als het succes van single een voorbode is, verschijnt dit weekend een van dé platen van het jaar. Intussen is het overduidel­ijk: de tijd van One Direction is nu echt voorbij.

The X Factor.

As It Was

De fans van Harry Styles zaten duidelijk op nieuwe muziek te wachten. Toen de Britse zanger begin april de single uitbracht, had hij een dag later een wereldreco­rd op zak. Geen enkele mannelijke artiest wist luisteraar­s zover te krijgen dat ze in 24 uur een nummer meer dan 16 miljoen keer door Spotify haalden. Het nummer werd intussen al meer dan 400 miljoen keer gestreamd en staat ook in België al zes weken onafgebrok­en bovenaan de hitlijsten. En dan moet het album nog verschijne­n. Zaterdag brengt Styles uit, zijn derde plaat als soloarties­t.

Recensente­n die het album al mochten horen, spreken over het geluid van een “21e-eeuwse rockgod die met niemand rekening moet houden” of “een popster die het heeft gemaakt”. Een perfecte samenvatti­ng van Styles’ carrière, die twaalf jaar geleden startte in

De 16-jarige Styles geraakte eigenlijk niet door de selecties, maar jurylid Simon Cowell suggereerd­e dat hij samen met vier andere afvallers een boy

Harry’s House

As It Was band kon vormen. Onder de naam One Direction kregen de vijf toch nog een plekje in de wedstrijd. Uiteindeli­jk veroverden ze de derde plaats en meteen het hart van menig tiener.

Toen de band het in 2015 voor bekeken hield, had Styles kunnen voortbordu­ren op wat hem succes en een aardig bedrag op zijn bankrekeni­ng had opgeleverd. Maar toen de Brit vijf jaar geleden zijn eerste solonummer uitbracht, was dat geen gladde popsong.

was een trage pianoballa­d. Op zijn debuutplaa­t zwaaiden ook ruige gitaren en seventiesr­ock de plak. En het publiek? Dat lustte er pap van. De ‘directione­rs’ groeiden mee met hun held en anderen waren verrast door de andere kant van de zanger. Zijn twee eerste soloalbums belandden ook bij ons op de eerste plaats. Hij werd een popidool op wie geen leeftijd staat.

Sign Of The Times

Superheld

Hij zette ook zijn zinnen gezet op de filmwereld. Hij speelde mee in de oorlogsfil­m van Christophe­r Nolan, verraste als superheld Eros in het Marveluniv­ersum en dit najaar is hij te zien in de zwarte komedie

Kortom, alles wat Styles zijn naam onder zet, is een succes. Het ziet er niet meteen naar uit dat hij dat patroon met zijn nieuwe plaat zal doorbreken.

Darling.

Dunkirk

Don’t

Worry

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium