Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De laatste opdracht is de moeilijkst­e

Bianca, met budget van 170.000 euro, dreigt als eerste naast huis te grijpen

- (nco)

“Het kan dat het me voor de allereerst­e keer niet lukt.” Makelaar Béa moet vanavond alle middelen inschakele­n, zelfs de pers, om voor 170.000 euro een huis te vinden voor Bianca (44). De alleenstaa­nde moeder en haar zoon Jitse (18) moeten nog even wachten met het inpakken van hun spullen.

Een woning van een miljoen, de ideale garage voor een oldtimer, een nieuwe thuis voor een hele boerderij aan dieren, een huis met zes slaapkamer­s ... Het team van kreeg dit seizoen al lastige opdrachten, maar de moeilijkst­e bewaren ze voor het laatst. Makelaar Béa moet op zoek naar een huisje met twee slaapkamer­s en een kleine tuin in de buurt van Lanaken. Geen bijzonder eisenpakke­t, alleen het budget werkt tegen: 170.000 euro. “Ocharme Béa, ze heeft echt héél hard haar best gedaan voor ons”, vertelt Bianca, die de hulp van het Play4-programma inschakeld­e.

Zo’n vijf jaar geleden startte Bianca de zoektocht naar een huis voor zichzelf en haar zoon Jitse. “We hebben altijd gehuurd. Voordien stond ik er niet bij stil dat het handig zou zijn om zelf iets te hebben. Ik ben 44 en word er niet jonger op. Als ik alleen blijf, wordt het niet gemakkelij­k om

Blind Gekocht nog een lening te krijgen. Banken zijn ook niet happig als er maar één iemand afbetaalt.”

Bianca heeft Jitse in haar eentje opgevoed. “We zijn twee handen op één buik, ook omdat we maar met z’n tweetjes zijn. Een van de dingen die we steeds samen doen, is naar kijken. We zeiden volgende keer

Blind Gekocht

altijd:

schrijven we ons in. Vorig jaar stuurden we dan een filmpje in, maar bij zulke dingen hebben we normaal geen chance. Ik win nooit iets.”

Bianca zag als een noodoploss­ing. “Door de prijzen die de pan uitswingen. Zeker in onze streek, waar ook veel Nederlande­rs op huizenjach­t komen, is het voor mij bijna onmogelijk om een betaalbare woning te vinden. Als ik iets tegenkwam, was er zoveel werk aan het pand dat ik er nóg eens 100.000 euro in zou moeten steken.”

Oproep

iBlind Gekocht

Vanavond grijpt ook Béa naar een noodoploss­ing in haar zoektocht. Ze lanceert een oproep op de radio en in de krant om te helpen uitkijken naar een pand. “Dat was in januari”, vertelt Bianca. “Ze waren al op zoek sinds mei 2021. Ik geloofde er niet meer in. Het duurde al zo lang. En dan zouden ze zogezegd plots wél een huis vinden? Ik had er geen goed oog in. Ik weet ook dat ik voor dat geld geen afgewerkt huis moet verwachten, maar ik zou blij zijn als ze íéts vinden.”

Blind Gekocht,

Play4, 20.35u

 ?? FOTO PLAY4 ?? Bianca zoekt al vijf jaar naar een huis voor haar en haar zoon Jitse.
FOTO PLAY4 Bianca zoekt al vijf jaar naar een huis voor haar en haar zoon Jitse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium