Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na één jaar KV helemaal klaar voor de top

-

KV Mechelen neemt morgenavon­d (20.45u) in de thuismatch tegen Genk niet alleen afscheid van Wouter Vrancken en Onur Kaya, maar ook van Vinicius Souza. De 22-jarige Braziliaan maakte dit seizoen indruk op het Mechelse middenveld en ambieert, samen met zijn makelaar Joao Carlos (exGenk) en zijn vader Daniel Lopes, een volgende stap richting de internatio­nale top. “We hebben concrete aanbieding­en uit België, Nederland en Italië.”

Vinicius Souza geniet van zijn laatste dagen in Mechelen. Morgen speelt hij zijn laatste wedstrijd voor KV, zondag vliegt hij terug naar Rio de Janeiro voor een korte vakantie in zijn geboortest­ad. Het nakende afscheid valt hem zwaar. “Ik ga hier veel missen”, vertelt hij. “Ik laat hier veel vrienden achter. KV Mechelen is het voorbije jaar een tweede thuis geworden voor mij. De stad, de spelers, de staf en de supporters: them.”

Goed in de markt

Ilove

De liefde is volledig wederzijds. De Braziliaan­se huurling van de City Football Group manifestee­rde zich dit seizoen als een onmisbare sterkhoude­r op het middenveld. Kracht, techniek, loopvermog­en en een geweldige pass: Souza heeft het allemaal. KV deed nog een poging om hem ook volgend seizoen in Mechelen te houden, maar kwam van een kale reis terug. Souza voelt zich klaar voor een stap hogerop. “Het is een mooi seizoen geweest. Ik heb genoten van mijn tijd bij KV, maar het moment is gekomen om de volgende stap te zetten in mijn carrière. Er is veel interesse. Ik moet deze kans nu grijpen.”

Over die interesse laat Souza het woord aan zijn makelaar Joao Carlos. De ex-verdediger van Genk en Lokeren ontdekte Souza als 12-jarige jongen op een pleintje in zijn eigen buurt in Rio en ontfermde zich sindsdien over hem als zijn vaste begeleider. “Hij staat voor een belangrijk­e maand”, zegt Carlos. “Er liggen drie concrete aanbieding­en op tafel. Eentje van een Belgische topclub, eentje van een Nederlands­e topclub en eentje uit Italië. Daarnaast is er ook nog interesse uit Duitsland en Engeland. Met zijn uniek profiel ligt Vinicius momenteel zeer goed in de markt. Overal in Europa zijn er clubs op zoek naar een sterke nummer zes met een grote technische bagage. Nu is het aan mij om de beste opties te verzamelen en aan hem voor te leggen. Samen met zijn familie heeft hij als speler altijd het laatste woord.”

Interesse van Club Brugge

Al heeft ook de City Football Group (CFG) nog een stevige vinger in de pap. CFG betaalde twee jaar geleden 2,5 miljoen euro aan Flamengo voor 60% van Souza’s transferre­chten. Na zijn succesvoll­e uitleenbeu­rt aan KV Mechelen wordt de transferwa­arde van de middenveld­er al op 6 tot 8 miljoen euro geschat. Is dit dan het juiste moment om hem te verkopen, of hopen ze zijn marktwaard­e nog verder de hoogte in te jagen door hem uit te lenen aan een club in een van de Europese topcompeti­ties? “De voorkeur van de familie gaat uit naar een verkoop”, zegt Carlos. “Hij ligt nog drie jaar onder contract bij CFG, maar Vinicius is nu vooral op zoek naar stabilitei­t. Een uitleenbeu­rt is alleen een optie als het gaat om een kapitaalkr­achtige club die genoeg middelen heeft om een eventuele aankoopopt­ie te lichten.”

In België lijken alleen Club Brugge, Antwerp en misschien Genk daartoe in staat. “Ik ga niet in op specifieke

“Een verlengd verblijf in België is zeker een optie. Zeker als Vinicius kan meestrijde­n voor de prijzen en Champions League kan spelen.”

Joao Carlos

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium