Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eigenlijk wilde ik een Italiaanse club kopen, maar daar spreken ze niet zo goed Engels”

NATHAN CROCKETT

- THOMAS STANDAERT PETER NYS

“Deze zomer laat ik het allemaal een beetje op me afkomen. Samenspele­n met Kevin De Bruyne en trainen onder Pep Guardiola, dat blijft het ultieme doel.”

Herenigd met familie

Dit seizoen deelden vader en zoon een appartemen­t in Mechelen, volgend seizoen krijgen ze het gezelschap van de moeder en de zus van het gezin op hun volgende bestemming. Ook Souza’s zoontje - Theo is 1,5 jaar - zal dan op regelmatig­e basis naar Europa afreizen. “Daar kijk ik nog het meeste naar uit. Eindelijk herenigd met het hele gezin. Toen ik pas in België was, heb ik in Lommel de lockdown helemaal alleen doorgebrac­ht. Dat was geen pretje

Hoe meer gezelschap, hoe beter.”

Maar Eerst trekt Souza na zijn afscheidsm­atch op vakantie naar zijn thuisstad Rio de Janeiro. “Het hoofd leegmaken, genieten van de zon, de zee en het strand en natuurlijk tijd doorbrenge­n met mijn zoontje.”

“En terwijl hij op het strand ligt, moet ik vol aan de bak om een nieuwe club voor hem te zoeken”, lacht Joao Carlos. “Grapje hoor. Hij heeft dit seizoen uitstekend zijn werk gedaan. Nu is het aan mij om mijn job te doen. Voor de start van de voorbereid­ing wil ik een nieuwe club voor hem hebben gevonden.” (schatert). first things first.

Eerder deze week meldde jouw krant al dat Nathan Crockett de nieuwe eigenaar is van Rupel Boom. De 42jarige Amerikaan legde gisteren uit dat hij van Rupel Boom een échte familieclu­b wil maken. “Kinderen mogen gratis binnen. Voor 100 euro per jaar kan je met heel je gezin komen kijken naar alle thuismatch­en.”

Begin deze week stelde Nathan Crockett zich al voor aan het schepencol­lege van Boom, gisteren sprak hij de pers en de sponsors toe. Crockett, die naast eigenaar ook voorzitter wordt van Rupel Boom, kwam via Louis de Vries in contact met de club. “Ik ken Louis al langer”, zei de nieuwe Amerikaans­e voorzitter. “Hij maakte me er attent op dat er in België een noodlijden­de club was met een mooi potentieel. Zo kwam ik hier terecht. Weet je, ik was eigenlijk van plan om een Italiaanse club te kopen. Ik was al in vergevorde­rde onderhande­ling met een club uit de Serie B. Maar het viel me op hoe groot de taalbarriè­re was. In Italië spreken weinig mensen vlot Engels, de communicat­ie verliep dus stroef. Ik wil dan wel investeren in een club, maar als je met niemand kan praten is dat toch behoorlijk lastig.”

Met de nieuwe Amerikaans­e eigenaar werd open kaart gespeeld over de penibele financiële situatie van Rupel Boom. “Spelers hadden al drie maanden geen loon ontvangen, onvoorstel­baar”, zei Crockett, die alle aandelen overnam van Rising Phoenix, de vorige Spaanse investeerd­ers. “Ik heb meteen geld overgemaak­t, zonder op dat moment al te weten dat ik de club effectief zou kopen. Maar de situatie was dermate precair dat er geen tijd was om lang na te denken. De spelers moesten cruciale matchen spelen

Vinicius Souza

“In Amerika ga je met heel het gezin naar het stadion. Dat wil ik hier ook laten gebeuren.”

Nathan Crockett

(om het behoud in de hoogste amateurkla­sse te verzekeren, red.).

Dat ze vlak daarvoor al een deel van hun loon kregen, vond ik een belangrijk signaal. En kijk, ze hebben zich gered. Ik ben nu een week in België en ben gecharmeer­d door de mensen hier.”

Woorden als promotie neemt Crockett bewust niet in de mond. “Eerst even kijken hoe het de eerste maanden loopt. Maar ik garandeer iedereen dat het anders wordt dan vorig seizoen. We gaan op een correcte en transparan­te manier deze club leiden.”

Crockett wil wel meer volk in de tribunes zien. “In Amerika is sport een familiegeb­euren en ga je met heel het gezin naar het stadion. Dat wil ik hier ook laten gebeuren. Ik heb zelf vijf kinderen en weet dat het leven duur is. Daarom vind ik dat wij als club een inspanning moeten doen voor de gemeenscha­p. Een jaarabonne­ment voor de zittribune zal slechts 79 euro kosten voor volwassene­n. Een abonnement op de staantribu­ne kost 49 euro. Kinderen mogen gratis binnen. Je kan dus voor 100 euro per jaar met heel je gezin komen kijken naar alle thuismatch­en. Dat is blijkbaar ongezien in België, maar ik vind dat een normale gang van zaken.” zeer

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium