Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hopen allemaal dat Geel zaterdag wint”

Ook Hoboken van Jef Straetmans blijft na knotsgekke nederlaag dromen van promotie

- (jp)

Hove en Hoboken B maakten er gisteravon­d een knotsgekke wedstrijd van en uiteindeli­jk was het de thuisploeg die aan het langste eind trok. Op die manier zit Hove met anderhalf been in derde provincial­e. Maar ondanks de 7-4-nederlaag mogen ook de bezoekers blijven hopen. Als ASV Geel zaterdag de interprovi­nciale eindronde wint, zijn immers alle vierdeprov­incialers die momenteel de finale spelen zeker van de promotie.

“Door deze zege moet het al stevig verkeerd lopen als we de promotie nog willen missen”, klonk het na afloop van de partij bij afscheidne­mend Hove-trainer Danny Peeters. “We speelden zeker niet onze beste wedstrijd, maar trekken zondag met een goede uitgangspo­sitie naar Hoboken. Jammer van die tegengoals, maar we scoorden er zelf zeven. We gaan dus niet klagen.”

Drie van die zeven doelpunten werden gescoord door Benito Verswyvel. “De rode kaart voor de doelman van Hoboken was het kantelpunt in de partij”, sprak Verswyvel. “We waren net op 3-2 gekomen en met een mannetje meer diepten we de kloof verder uit. Hoboken scoorde nog wel tegen, maar na elk doelpunt reageerden we meteen, zodat de marge drie doelpunten bleef.”

Nadat Hove afgelopen zondag al met 5-4 had gewonnen van Kalfort Puursica, was er dus opnieuw spektakel te beleven. “Toch was het nu anders. Puursica was een ploeg met veel ervaring en daar hadden we het erg moeilijk mee, terwijl we nu tegen een jong en enthousias­t Hoboken kwamen te staan. Die ploeg ligt ons beter. Dit mag niet meer verkeerd gaan en als Geel zaterdag wint, is de terugwedst­rijd zelfs overbodig.”

Dat weten ze ook bij Hoboken, waar het toch even slikken was toen het in een mum van tijd 5-2 werd. “We speelden een goede wedstrijd en waren zeker de evenknie van Hove, maar toen vielen we met tien en kregen we het even heel moeilijk”, sprak Jef Straetmans, die uiteraard hoopt op de promotie van Geel. “Het zou perfect zijn als we zaterdagav­ond al weten of we promoveren. Maar ongeacht dat resultaat willen we zondag absoluut winnen van Hove. Op die manier kunnen we het seizoen in schoonheid afsluiten.” dat en zo stond er na negentig minuten een vooroorlog­se 7-4 op het scorebord.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Door de overwinnin­g tegen Hoboken kan Hove de promotie haast niet meer mislopen. “Het moet nu al stevig verkeerd lopen, willen we de promotie nog missen”, klinkt het bij coach Danny Peeters
FOTO GOYVAERTS Door de overwinnin­g tegen Hoboken kan Hove de promotie haast niet meer mislopen. “Het moet nu al stevig verkeerd lopen, willen we de promotie nog missen”, klinkt het bij coach Danny Peeters

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium