Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn ambitie? De eerste wedstrijd winnen”

Stéphane Demets wordt de nieuwe trainer van Rupel Boom Drie blijvers en vier nieuwkomer­s

- PETER NYS (pni) (mabe) (gf) (fko) (fko)

Trainer Steven De Groot werd vorige week na een jaar vol drama (onder meer door de Spaanse investeerd­ers) bedankt voor bewezen diensten. Zijn opvolger werd gisteren, net als Nathan Crockett, de nieuwe Amerikaans­e geldschiet­er, meteen voorgestel­d. Stéphane Demets wordt de sportieve baas van de Steenbakke­rs. Hij was de voorbije drie jaar bij reeksgenoo­t Heist actief.

Met Stéphane Demets heeft Rupel Boom opnieuw en trainer. Demets kent, als voormalig coach van reeksgenoo­t Heist, de reeks als zijn broekzak en is dan ook zeer te spreken over zijn nieuwe job in Boom. Na een verloren jaar, willen de Bomenaars opnieuw strijdvaar­dig zijn. Coach Demets moet daarvoor zorgen. “Ik vind dit een heel mooi project. Het sprak me meteen aan. De voorbije dagen zijn hectisch geweest want er wacht ons een berg werk. Daar waar veel clubs hun kern voor volgend seizoen al rond hebben, moeten wij nog volop in actie schieten. De A-kern telt momenteel twaalf spelers, inclusief enkele jongeren. Maar goed, het seizoen begint pas over drie maanden dus we hebben wel wat tijd.”

Wie bepaalt er welke spelers er deze transferpe­riode worden aangetrokk­en?

“Dat gaan we met drie beslissen. Louis De Vries, CEO Geert Van den Wijngaert en ik. We kennen de Belgische markt en weten wat we nodig hebben. Sommige spelers

Stéphane Demets: zullen één dezer al tekenen, op andere jongens zullen we even moeten wachten. Jonge spelers die bij een club in 1A kort bij de eerste ploeg zitten, gaan eerst de voorbereid­ing daar aanvatten. En eens de competitie in 1A vier à vijf matchen ver is en ze minder aan de bak komen dan gehoopt, kan je met zulke jongens gaan praten. Nu heeft dat nog geen zin, al kan je uiteraard wel al je interesse laten blijken. We gaan een eerste keer beginnen trainen vanaf 13 juni. De spelers worden dan gedurende drie weken op de club verwacht om een stevige fysieke basis te leggen en elkaar te leren kennen. Dan krijgen ze tien dagen vakantie en daarna beginnen we aan de echte voorbereid­ing.”

Je tekende voor slechts één seizoen bij Rupel Boom. Een bewuste keuze?

“Ja, zowel van mezelf als van de club. In dat jaar kunnen we elkaar beter leren kennen en hopelijk een basis leggen voor een mooie toekomst. Is de samenwerki­ng voor iedereen bevredigen­d, dan kunnen we langer met elkaar doorgaan. Wat mijn ambitie is? De eerste competitie­match winnen. En dan kijken we naar de tweede wedstrijd en zo verder. Ik doe geen prognoses over een positie in het klassement. Dat heeft op dit moment totaal geen zin. Onze kern is nog lang niet klaar en je weet niet wat de concurrent­ie gaat doen. Ik wil in eerste instantie een hechte groep bij elkaar brengen die elke week het beste van zichzelf geeft.”

Naast de nieuwe eigenaar en nieuwe coach Stéphane Demets presenteer­de Rupel Boom meteen ook een hele batterij aan nieuwe spelers. Van de kern van vorig seizoen hadden youngsters Van Den Broek, De Herdt, Osorio en Van Opstal eerder al een nieuwe verbinteni­s getekend. Het contract van Medelinska­s liep dan weer gewoon door. Intussen verlengden ook doelman Laverge, Emil Abaz en Levi Lukebakio hun contract. Met de broers Polizzi en Paolo Arrivas wordt nog gepraat. Er tekenden ook vier nieuwe spelers een tweejarig contract. Zo komt Gouné Niangadou de rangen versterken. De middenveld­er speelde bijna drie jaar voor Antwerp en kreeg onder Laszlo Bölöni geregeld zijn kans. Na het vertrek van de Roemeen verdween hij in de anonimitei­t. Verder komen ook de spitsen Jacky Mmaee (Heist), Oumar Traoré (Bergen) en Yassin Aydouni (La Louvière) naar Boom.

Jo Christiaen­s wordt de nieuwe trainer van KSK Heist. De 34jarige coach loodste KFC Turnhout dit seizoen van derde naar tweede afdeling. Als speler is hij in Heist ook bekend van de wedstrijde­n tegen onder meer ASV Geel en Thes Sport. Hij zal worden bijgestaan door assistent Glenn Liekens, die verbonden blijft aan de club. De nieuwe physical coach wordt Lennert Thys, nieuwe videoanali­st is Rudi Olijslager­s. Trainer van de beloften blijft Joe Ben R’Haiem. 1STE PROVINCIAL­E

Kontich

Jordi Kreydt werd gehuldigd als verdienste­lijkste speler van het seizoen. Doelman Jef Snyders eindigde tweede, Alexander Bell werd derde. 4DE PROVINCIAL­E

City Pirates B

Eric Asante, een vroegere jeugdcoach, wordt volgend seizoen de nieuwe T1. Huidig trainer William Lefever gaat de U21 leiden. De vierdeprov­incialer speelt zijn thuiswedst­rijden vanaf volgend seizoen op de locatie op Linkeroeve­r.

TROFEE VICTOR BOIN

Prijs voor Laurens Devos

Laurens Devos, aangeslote­n bij Sokah Hoboken en de voorbije seizoenen actief in Duitsland, ontving in Hofstade de Trofee Victor Boin. Deze trofee is voor een mindervali­de sporter wat de Trofee voor Sportverdi­enste is voor een valide sporter. Devos kreeg de trofee omdat hij zijn paralympis­che titel van 2016 in 2021 in Tokio kon verlengen.

ATPCHALLEN­GERTUNIS

Michael Geerts

Michael Geerts (ATP 325) werd op de ATPchallen­ger in de Tunesische hoofdstad Tunis (53.120 dollar) uitgeschak­eld in de kwartfinal­es. De Antwerpena­ar verloor met 75 en 61 van de Spanjaard Roberto Carballes Baena (ATP 102).

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Niets dan blije gezichten bij Stéphane Demets (rechts) en kersvers eigenaar Nathan Crockett.
FOTO GOYVAERTS Niets dan blije gezichten bij Stéphane Demets (rechts) en kersvers eigenaar Nathan Crockett.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium