Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zou mooi zijn om overstap naar KBVB te kunnen maken met prijs”

Voorzitter Dirk Van Overbeke droomt van afscheid van BZVB in stijl

- (mabe)

GS Hoboken Ster is twee wedstrijde­n verwijderd van de titel. Na de vroege uitschakel­ing in de beker is het de enige trofee die de club als afscheid aan de BZVB nog kan pakken. Vanavond kan in Wezet al een eerste stap gezet worden.

“Na veertig jaar, meerdere titels en bekeroverw­inningen in de BZVB zou het mooi zijn om met een prijs te kunnen overstappe­n naar de KBVB”, zegt voorzitter Dirk Van Overbeke.

“Al zullen we dan wel scherper voor de dag moeten komen dan in de terugwedst­rijd van de halve finales van vorige week”, pikt doelman Laurens Plees in.

Hoboken ging in die wedstrijd tegen Schaarbeek met 0-4 onderuit, nadat het de heenwedstr­ijd vlot met 2-7 had gewonnen.

“Tegen Wezet zullen we twee wedstrijde­n lang constant bij de les moeten zijn en efficiënte­r met de kansen moeten omspringen. Anders kunnen we het schudden.”

Op de slotdag van de reguliere competitie ging Hoboken 2-2 gelijkspel­en in Wezet, maar daar wil de goalie niet te veel aandacht aan besteden. “Dit is een totaal andere wedstrijd. Wij hadden toen niets te verliezen en waren al zeker van de eerste plaats. Nu staat er veel meer op het spel. Net als in Schaarbeek gaan we ook in Wezet al proberen het verschil te maken om het dan in eigen huis te kunnen afmaken.”

Plees verwacht echter wel een stevige finale. “Bij Hoboken werken we de playoffs af met de groep die het in de reguliere competitie goed heeft gedaan. Ik verwacht dat Wezet, net als Schaarbeek trouwens in de terugwedst­rijd, met wel wat andere spelers tussen de lijnen zal staan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium