Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu we zo dicht bij de finale zijn, mag het niet meer mislopen”

Amar Zouggaghi verwacht moeilijke wedstrijd tegen gehandicap­t Châtelet

- (mabe)

FT Antwerpen kan zich vanavond voor het eerst in vijf jaar nog eens plaatsen voor de finale van de play-offs. Een thuiszege tegen Châtelet volstaat, al verwacht Amar Zouggaghi zich aan een moeilijke wedstrijd.

FT Antwerpen was vorige vrijdag al voor de derde keer dit seizoen de betere van Châtelet. Al kostte het de nodige energie om de Henegouwer­s, die voor eigen volk speelden, af te houden.

“Vooraf hadden we altijd voor die 5-6-zege getekend”, zegt Amar Zouggaghi. “De druk zou veel groter geweest zijn bij een nederlaag. Hierdoor hebben we nu twee kansen om het voor eigen volk af te maken. Vorig vrijdag hebben we de zege gepakt, omdat we op de cruciale moment het hoofd koelhielde­n en ons niet lieten vangen door de thuisploeg.”

Châtelet liet zich wel vangen en zag twee spelers met rood uitgeslote­n worden. Wie weet kunnen Zouggaghi en co. daar vanavond van profiteren. “Heel wat mensen zien ons daardoor al zeker in de finale, maar echt een voordeel zou ik dat niet noemen. Met hun sterkhoude­rs erbij zouden we perfect weten welk spelletje ze spelen. Nu is het wat afwachten op welke wijze ze deze wedstrijd zullen aanpakken.”

Al maakt die mogelijk andere spelwijze volgens Zouggaghi niet echt uit. “Wie onze tegenstrev­er ook is, we zijn Antwerpen en gaan altijd voluit voor de winst. Dat zal vanavond net zo zijn. We zullen misschien even moeten aftasten, maar uiteindeli­jk willen we ook deze tweede wedstrijd voor de eigen supporters winnen. Nu we zo dicht bij de finale zijn, mag het niet meer mislopen. De goesting om voor de titel te kunnen spelen is groot.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium