Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alle hens aan dek bij Theater aan Twater

- (bar)

In provinciaa­l domein De Schorre werken de Kaaimannen met man en macht aan de opbouw van Theater aan Twater, het internatio­nale straatthea­ter- en circusfest­ival op 21 en 22 mei. Bezoekers krijgen meer dan zeventig acts voorgescho­teld, goed voor 150 optredens, in combinatie met kinderfest­ival Schorremor­rie.

Met de verhuis naar De Schorre is Theater aan Twater een pak groter dan voorgaande edities. “Bovendien wordt het festival dit jaar gecombinee­rd met het jaarlijks kinderfest­ival Schorremor­rie. Theater aan Twater wordt zo het grootste spektakelf­estival van Vlaanderen”, vertelt Peter De Ridder, voorzitter van de Kaaimannen.

Door de forse uitbreidin­g valt er heel wat werk te verzetten om De Schorre om te toveren in een wereld vol magie van het theater en circus. De voorbije dagen was de ploeg vrijwillig­ers zoet met het optrekken van tal van tenten en andere constructi­es. Ook Rani, de Witte GrOlifant die de Kaaimannen eigenhandi­g in mekaar knutselden, maakte met een bijzonder transport door de straten van Boom de verhuis naar De Schorre.

De installati­e van zes meter lang en vier meter hoog is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunt­en van Theater aan Twater. Rani laat zich op het festival voor het eerst in vol ornaat zien om daarna op ‘wereldreis’ te vertrekken als ambassadeu­r om mensen en kinderen van alle kleuren en standen met elkaar te verbinden. De Kaaimannen willen met Rani een magisch verhaal van eenheid en samenhorig­heid brengen.

Alle acts opsommen, is onbegonnen werk. “Het is alleszins zo dat we nog breder en ruimer gaan dan voorgaande jaren”, zegt programmat­or Patrick Poppe. “Er zijn veel meer walking acts en veel meer muziek, feestmuzie­k met een hoek af waaronder Discobaar A Moeder en hardrock fanfare Blaas of Glory.”

Praktisch zijn er ook enkele nieuwighed­en ingevoerd. “Zo werken wij dit jaar met een cashless systeem waarbij we 1 euro per betaalkaar­t vragen”, zegt Peter De Ridder. “Je kan deze kaart opladen aan de kassa of met de QR-code. Na afloop garanderen we een volledige refund als er nog een bedrag opstaat.”

 ?? FOTO JHS ?? De ploeg vrijwillig­ers trekt de tenten op.
FOTO JHS De ploeg vrijwillig­ers trekt de tenten op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium