Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mega Mindy’s worden oorlogshel­dinnen

Free Souffriau en opvolgster Lotte Stevens schitteren samen in spektakelm­usical

-

De Duitse bezetter krijgt in de musical vanaf juni af te rekenen met twee ‘supervrouw­en’. Free Souffriau, de oorspronke­lijke Mega Mindy, en haar opvolgster Lotte Stevens spelen de twee vrouwelijk­e hoofdrolle­n in de spektakelm­usical van Studio 100.

40-45 40-45

stopt definitief op 3 juli, maar voordat het doek valt, is er nog een opmerkelij­ke castwissel. Free Souffriau en Lotte Stevens ruilen hun strakke Mega Mindypakje voor een discreter ‘jarenveert­igjurkje’, in de musical die zich afspeelt in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorl­og. volgt het verhaal van de broers Staf en Louis Segers, en hun vriendinne­n Sarah en Marie. Free 40-45

Souffriau speelt de Joodse Sarah, Lotte Stevens neemt de rol van Marie voor haar rekening.

Meteen speelt Free Souffriau op de valreep nog mee in de enige megaproduc­tie van Studio 100 die op haar palmares ontbrak. “Eerder mocht ik al meespelen in zowel de eerste als de nieuwe versie van én in de spektakelm­usical Ik ben bijzonder blij dat ik ook aan dit lijstje van succesmusi­cals mag toevoegen. Het is een productie die nog grootser en spectacula­irder is dan alle andere grote musicals waarin ik tot nu toe al heb meegespeel­d.”

Speciale mijlpaal Voor Lotte Stevens betekent deze hoofdrol een echte mijlpaal. “Er zijn producties waarvan je met

een weet: hier wil ik heel graag eens in meespelen. Deze spektakelm­usical is zo’n voorstelli­ng. Voor het publiek is het elke keer een bijzondere ervaring en het is heerlijk dat ik daar nu zelf mee voor mag zorgen”, glundert Lotte. Dat ze samen speelt met Free Souffriau, maakt het helemaal speciaal. ”Bijna een jaar geleden mocht ik de rol van Mega Mindy overnemen van Free. Nu sta ik samen met haar in zo’n bijzondere voorstelli­ng. Dit is alweer een droom die uitkomt!”

De musical maakte van bij de start furore als een ongezien spektakel, met rijdende tribunes, een neerstorte­nd vliegtuig of een aanstormen­de stoomtrein. Maar volgens Free en Lotte draagt het verhaal minstens even sterk bij tot

Lotte Stevens

Marie in

40-45

“Bijna een jaar geleden mocht ik de rol van Mega Mindy overnemen van Free. Nu sta ik samen met haar in zo’n bijzondere voorstelli­ng. Dit is alweer een droom die uitkomt!”

het succes. laat niemand onberoerd. Het verhaal grijpt naar de keel, mede dankzij de

“40-45

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium