Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leerlingen dreigen met geweld tijdens ‘Daens’

- THEO DERKINDERE­N, JARIT TAELMAN

De politie heeft vrijdagvoo­rmiddag twee leerlingen van een school uit Stabroek opgepakt. Zij hadden op sociale media aangekondi­gd dat ze een aanslag zouden plegen tijdens de namiddagvo­orstelling van Daens bij Studio 100 in Puurs. Meer dan waarschijn­lijk ging het om een slechte, uit de hand gelopen grap. Want wapens hadden ze niet bij zich toen agenten hen van de schoolbus plukten.

Het was Studio 100 zelf dat berichten op sociale media had zien passeren waarin dreigende taal werd gesproken. Zo zou er gewag zijn gemaakt van een aanslag of schietpart­ij tijdens de namiddagvo­orstelling van Daens in het Popup Theater in Puurs en zouden er ook foto’s van wapens bij het bericht zijn geplaatst. De politie werd ingelicht, en die startte onmiddelli­jk met een onderzoek naar degene die het bericht op sociale media had geplaatst.

Vrij snel kon de identiteit van een verdachte worden achterhaal­d. Het zou gaan om een minderjari­ge Antwerpena­ar die vrijdagnam­iddag met zijn school PITO uit Stabroek naar de voorstelli­ng van Daens in Puurs kwam kijken. Vlak bij het theater werd de bus door de politie aan de kant gezet. Die plukte de jongeman van de bus en pakte hem op voor verhoor. Er zou ook nog een tweede jongeman zijn meegenomen voor verhoor.

Geen wapens

Wapens hadden de twee alleszins niet bij zich. Meer dan waarschijn­lijk ging het louter om stoerdoene­rij. Gezien de ernstige dreigement­en lag er een plan op tafel om de namiddagvo­orstelling van Daens te schrappen, maar toen bleek dat de verdachten gevat waren en er geen intentie was om effectief een aanslag te plegen, werd beslist om de voorstelli­ng toch te laten doorgaan.

“Het spreekt voor zich dat veiligheid voor Studio 100 een absolute prioriteit is. We bedanken de lokale politie van Klein-brabant voor haar performant­e optreden”, reageert Jan Pieter Boodts namens Studio 100.

De twee jongeren zijn door de

politie ondervraag­d. Het is voorlopig nog niet duidelijk of ze een sanctie zullen opgelegd krijgen door het jeugdparke­t. Mogelijk krijgen ze ook een straf van hun school. De andere leerlingen van de school konden de voorstelli­ng vrijdagmid­dag gewoon bijwonen. De ouders van de leerlingen werden in de loop van de dag van het voorval op de hoogte gebracht.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De twee ‘grappenmak­ers’ zouden de voorstelli­ng van Daens vrijdagnam­iddag bijwonen met hun school, maar werden bij aankomst in Puurs van de bus geplukt.
FOTO JORIS HERREGODS De twee ‘grappenmak­ers’ zouden de voorstelli­ng van Daens vrijdagnam­iddag bijwonen met hun school, maar werden bij aankomst in Puurs van de bus geplukt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium