Gazet van Antwerpen Stad en Rand

...en in Mechelen staat Danny Buijs klaar om Wouter Vrancken op te volgen als trainer van KV

- (dvd, thst)

KV Mechelen brengt alles in gereedheid voor het grote afscheid van Wouter Vrancken (43), die zaterdagav­ond zijn laatste wedstrijd coacht en topkandida­at is bij Racing Genk. Zijn opvolger in Mechelen staat intussen al klaar: de 39-jarige Nederlande­r Danny Buijs.

KV richtte zijn pijlen in eerste instantie op enkele Belgische coaches, zoals Jonas De Roeck en Jonas Ivens, maar eerstgenoe­mde blijft Westerlo trouw, de tweede blijft assistent van Philippe Clement bij Monaco. Buijs stond ook al even op de lijst als interessan­te piste. De uit het Zuid-hollandse Alblasserd­am afkomstige trainer trok na vier seizoenen de deur bij Groningen achter zich dicht en was dus transfervr­ij op de markt gekomen. KV raakte gecharmeer­d door zijn profiel omdat hij bekendstaa­t als een gepassione­erd en tactisch sterke coach met oog voor de jeugd. Dit seizoen lanceerde hij bijvoorbee­ld Bjorn Meijer, die nu voor 6 miljoen euro naar landskampi­oen Club Brugge trekt. Het voetbal dat Buijs met Groningen bracht was wel iets behoudende­r dan dat van Vrancken - de organisati­e stond voorop - maar het leverde zijn ploeg in zijn eerste drie seizoenen wel een achtste, negende en zevende plaats op, waarmee hij veel lof oogstte. De voorbije maanden, sinds Buijs zijn afscheid had aangekondi­gd, liepen veel moeilijker en dus finishte Groningen twaalfde. Maar hij is nu wel klaar voor een nieuwe stap in zijn carrière. Mechelen dus, waar een contract voor onbepaalde duur klaarligt.

Maar eerst wil KV Vrancken in de bloemen zetten en er financieel uitkomen met Genk - of een lastminute kaper op de kust - om dan definitief af te kloppen met Buijs en zijn komst af te ronden. Het is niet de bedoeling om straks twéé hoofdtrain­ers te hebben.

 ?? FOTO PRO SHOTS/SIPA USA ??
FOTO PRO SHOTS/SIPA USA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium