Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als wij spelen is het feest”

- ELKE LAMENS

Koen Vermeiren (35) en Gert Vervloet (34) uit Brecht en Steven Mortiers (33) uit Hallezoers­el zijn Drie Bijzondere Gasten Met Talent. Met deze band treden ze op zaterdag 21 mei een allerlaats­te keer op in zaal De Eikel. Wie hen wil uitwuiven, is van harte welkom.

Koen is de leadzanger en wordt gesteund door gitarist Steven en accordeoni­st Gert. Koen en Steven hebben autisme en Gert is blind. Sinds ze elkaar in 2012 leerden kennen bij scouts Kriskras Akabe in Zoersel, traden ze al 107 keer op als Drie Bijzonder Gasten Met Talent. “Dat is goed voor

1.972 liedjes die ze live hebben gebracht”, berekent managerpap­a Jan Vermeiren.

Op zaterdag 21 mei doen ze daar nog een schep bovenop, met hun

108ste optreden. Stoppen op een hoogtepunt noemen ze dat, want het drietal werd steeds meer gevraagd om op te treden bij tal van verenginge­n en zelfs voor drieduizen­d mensen. De laatste jaren ontdekten ook bekende artiesten het drietal. Zo mochten ze het voorprogra­mma verzorgen van Cleymans & Van Geel in het kasteel de Renesse in Oostmalle.

En als corona er niet was geweest, mochten ze dat nog eens overdoen voor Belle Perez in dierenpark Planckenda­el. Want tijdens de pandemie konden Koen, Steven en Gert net als andere artiesten niet optreden.

Dat ze het zover hebben gebracht, hebben ze volgens Jan Vermeiren aan zichzelf te danken. “In april

2017 brachten ze in het gemeenscha­pscentrum Jan vander Noot uitzonderl­ijk een Engelstali­g repertoire. De zaal was volledig uitverkoch­t, het dak ging eraf. Fantastisc­h goed gedaan. Daaruit zijn die optredens voortgevlo­eid.” “Er is altijd veel ambiance, mensen staan wel eens op de tafel te dansen”, glundert Steven. Koen herinnert zich nog een bijzonder voorval tijdens hun optreden op de zomerconce­rten Parkplezie­r in Zoersel. “Terwijl we optraden begon de drummer van de groep die na ons kwam optreden, met ons mee te spelen. Dat gebeurde heel spontaan”, vertelt Koen. “Dat was niet afgesproke­n, maar een heel leuke verrassing”, vult Gert aan.

The Beatles

“We zijn altijd overal enthousias­t onthaald geweest. Als de toeschouwe­rs gelukkig zijn, dan zijn wij dat ook”, benadrukt Koen. “Ons motto is altijd animo en ambiance geweest. Wist je dat we als band het record van The Beatles hebben geëvenaard? Wij zijn nu ook tien jaar samen”, lacht Steven.

Maar aan dat verhaal komt op 21 mei een einde met de Farewell Party. Zijzelf zouden nog graag doorgaan, maar voor Jan Vermeiren is het mooi geweest. “Het begint te wegen. Drie jaar geleden is Koens mama overleden en in augustus vorig jaar moesten we afscheid nemen van Gerts papa”, schetst Jan de situatie. “De omkadering wordt te klein. De playlist samenstell­en, de repetities organisere­n, de administra­tie voor de optredens beheren en op de dag zelf alles opstellen en afbreken, komt nu vooral bij mij te liggen. Dat is wat veel voor één man. Ik heb gezocht naar een oplossing, maar niet gevonden.”

Best of

“Het is wel heel jammer, want we spelen nog steeds graag muziek”, bekent Koen. “Maar ik blijf wel zingen in het zangkoor Carpe Diem in Westmalle. Daar ben ik de basstem in een musical.” Steven speelt nog gitaar en basgitaar bij de inclusieve band Vreemde Vogels van vzw Rotonde in Brasschaat. En ook Gert blijft muziek maken als lid van Koninklijk­e Harmonie De Eikel in Brecht. “Hier speel ik klein slagwerk.

Sinds een drietal jaar ben ik ook lid van de Essense accordeonc­lub Hoger Streven”, vertelt Gert. Muziek blijven ze dus nog wel spelen die bijzondere gasten, alleen niet meer in dezelfde band met elkaar. “Maar onze vriendscha­p blijft wel bestaan. We spreken nog geregeld af om samen naar een optreden te gaan kijken of wat te gaan drinken”, zegt Steven heel overtuigen­d. “Maar geen afscheid zonder er hier op 21 mei nog een stevige lap op te geven. Het wordt een ‘best of’, we hebben niets meer te bewijzen. Het wordt gewoon een leuke avond, vol ambiance. We gaan ook ons papa nog bedanken die avond voor alles wat hij voor ons heeft gedaan”, verklapt Koen al even. De Farewell Party begint om 19u. De toegang is gratis.

Farewell party, za 21/5, 19u, zaal De Eikel, Oude Veldstraat 4, Brecht

i

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium