Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mondeling akkoord tussen Van Bommel en Antwerp

- PIETER-JAN CALCOEN

Er is witte rook. Mark van Bommel (45) wordt de coach van Antwerp. Er is een akkoord, eerstdaags zet de Nederlande­r zijn handtekeni­ng onder een tweejarig contract.

Eindelijk duidelijkh­eid. Al sinds de aanstellin­g van Marc Overmars als sportief directeur in maart gonst het van de geruchten over coach Brian Priske. Het idee leefde meteen dat de dagen van de Deen op de Bosuil geteld waren zeker gezien het matige voetbal al was er niemand die dat gezegd wilde hebben. Maar het bleef dus niet alleen bij speculatie­s: Antwerp ging effectief op zoek naar een nieuwe coach. En het heeft die nu gevonden.

De onderhande­lingen met Mark van Bommel zijn in de laatste rechte lijn aanbeland. Er is een mondeling akkoord tussen Antwerp en de Nederlande­r over een contract voor twee seizoenen. Eerstdaags zal Van Bommel zijn handtekeni­ng zetten. Hij krijgt ook inspraak in de samenstell­ing van de technische staf. Andries Ulderink (52), net opgestapt bij Twente na een “verschil in visie” met coach Ron Jans, wordt alvast een van de assistente­n.

In Deurnenoor­d zijn Overmars en voorzitter Paul Gheysens zeer tevreden dat ze dit dossier tot een goed einde hebben kunnen brengen. Makkelijk was het niet: er was namelijk veel belangstel­ling voor Van Bommel ondanks eerdere ontgoochel­ingen bij PSV en Wolfsburg. Zo zat ook Genk met Van Bommel rond de tafel, Club Brugge won via tussenpers­onen inlichting­en in (zonder meer) en er was ook interesse uit Duitsland, maar Van Bommel was meteen gecharmeer­d door Antwerp. Er is niet alleen de aanwezighe­id van exploegmaa­t bij Oranje Overmars, Van Bommel houdt ook wel van de vurige sfeer bij Antwerp. Daarnaast is het natuurlijk een club met veel financiële mogelijkhe­den ook aantrekkel­ijk.

Voor Van Bommel is het zijn eerste job sinds zijn ontslag bij Wolfsburg in oktober vorig jaar. Hij staat bekend als een hyperprofe­ssionele en gedreven trainer. Een ambitieuze ook: de bedoeling is om veel beter te doen dan dit seizoen. Antwerp eindigde troosteloo­s vierde in de Champions’ playoffs en ook Europees en in de beker was het te weinig. Gheysens hoopt dat Van Bommel hem dichter bij zijn ultieme doel kan brengen: de landstitel pakken.

Priske kwam nooit in de buurt van dat target, daarbij niet geholpen door een onevenwich­tige spelersker­n. Zondag op Union leidt hij zijn laatste wedstrijd bij de Great Old. In het Dudenpark wil Antwerp alsnog een zege pakken in de playoffs, om het seizoensei­nde zo toch nog een beetje kleur te geven. Begin volgende week zal Antwerp met Priske rond tafel zitten om de samenwerki­ng te beëindigen. En dan is het aan... Van Bommel.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium