Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Goed voor kinderen, honden of bier”

Deelbakfie­tsen van Cargoroo zijn er

- (rvre)

De knalgele deelbakfie­tsen van het Nederlands­e bedrijf Cargoroo hebben hun weg naar Antwerpen gevonden. Zaterdag werden ze voorgestel­d in Park Spoor Noord en vanaf vandaag krijgen ze hun eigen plekjes verspreid over de stad.

Lies (32) en Annelien (31) staan te kijken naar de bakfietsen in Park Spoor Noord. De twee dames wonen in de buurt van het park. “Hier een auto hebben is niet handig, maar soms moet je wel eens wat grotere dingen verplaatse­n. Ik heb de app van Cargoroo nu al gedownload want ik wil er alles over weten”, zegt Annelien.

De mensen van Cargoroo stonden zaterdag in Park Spoor Noord om uitleg te geven over het voor Antwerpen nieuwe concept.

Kleine Lucy

Lies zet ondertusse­n de kleine Lucy van 1 jaar in zo’n fiets. Ze zit meteen op haar gemak in het kinderzitj­e. “Ik heb zelf geen bakfiets, maar het lijkt me handig om er af en toe eens eentje te lenen om boodschapp­en te doen of naar de crèche te rijden. Dan moeten de fietsen natuurlijk wel in de buurt staan, want je gaat er niet eerst een hele wandeling voor doen”, zegt ze.

De fietsen worden vanaf maandag verspreid in de stad. In totaal komen er honderd fietsen. “Maar we beginnen met tien fietsen en daarna komen er elke week tien bij”, zegt Fay van Cargoroo.

De bakfietsen krijgen een eigen vaste plek in de stad. “Zo staan ze niet in de weg op het voetpad. Het is de bedoeling dat de gebruiker de fiets ergens neemt en die daar ook weer terugzet.”

Op woensdag 1 juni organiseer­t Cargoroo een tweede test ride event op het Moorkenspl­ein. cargoroo.be

i

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Eerste ritjes door Spoor Noord, met een plant aan boord.
FOTO WALTER SAENEN Eerste ritjes door Spoor Noord, met een plant aan boord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium