Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vaarwel met zege

Wuift Antwerp zegevieren­d uit, bestuur houdt nakende komst Mark van Bommel nog even stil

-

“Dat applaus was een mooi gebaar. Ik voelde, zeker de laatste weken, een geweldige connectie met de fans.”

Brian Priske

Coach Antwerp

Brian Priske heeft Antwerp vaarwel gezegd met een zege bij vicekampio­en Union, de eerste van Antwerp in de Champions’ play-offs. Over zijn toekomst schepte de 45jarige Deen geen duidelijkh­eid. Ook general manager Sven Jaecques wilde pas ingaan op de trainerskw­estie na de doorevalua­tie van gisteren, ten laatste vandaag.

De slotwedstr­ijd tussen Union en Antwerp stelde weinig voor, maar wat we na de seizoensaf­sluiter in het Dudenpark zagen, liet op iedereen een diepe indruk achter. Union-fans die het veld opliepen, gingen verbroeder­en met de Antwerp-supporters. Op een podium ter hoogte van de spelerstun­nel werd de vicekampio­en meer dan terecht in de bloemetjes gezet. Te midden van al het feestgedru­is namen general manager Sven Jaecques en trainer Brian Priske het woord over de vraag die op ieders lippen brandt: wat is de toekomst van de Deen?

“Als ik Brian Priske interviews zie geven; is het geen vraag die op zijn lippen brandt”, ging Jaecques als eerste op de trainerskw­estie in. “Geef ons wat tijd, dit is geen omgeving om zo’n dingen te beslissen en te communicer­en. We hebben met Brian afgesproke­n dat we na het seizoen samenzitte­n. Dan valt de beslissing of we wel of niet samen doorgaan.” Een afspraak die Priske niet wilde bevestigen.

Mijn vakantie begint snel. Ik blijf nog even om met het gezin wat langer van Antwerpen te genieten. Nadien don’t know.

“I

trek ik misschien nog naar Parijs.”

“Vreemde manier van werken”

Tegen dan zal Priske al weten waar hij aan toe is. Antwerp bereikte reeds een mondeling akkoord met zijn opvolger Mark van Bommel. “Wat kan ik daarover zeggen?”, zuchtte Priske, die toch wat van zich afbeet. “Wat mij betreft is dit een vreemde manier van werken.” Op het feit dat Antwerp in de coulissen al volop bezig is met een vervanger, ging Jaecques niet in. “Priske staat al sinds september onder

 ?? FOTO BELGA ?? Priske praat met landgenoot Casper Nielsen van Union.
FOTO BELGA Priske praat met landgenoot Casper Nielsen van Union.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium