Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is geen stadion meer voor mij. Dit is een thuis”

Neemt afscheid van Mechelse fans met emotionele toespraak vanuit middencirk­el

-

KV Mechelen heeft het seizoen afgesloten met een scoreloos gelijkspel tegen RC Genk. Daarmee is alles gezegd en geschreven over een wedstrijd die volledig in het teken stond van het afscheid van Wouter Vrancken. “Het zijn vier ongelofeli­jke jaren geweest”, speechte Vrancken de supporters na de match toe vanuit de middencirk­el.

“Hij

is te goed

... voor Racing Genk”.

Het Mechelse AFAS Stadion voelde de bui zaterdagav­ond al hangen net na het laatste fluitsigna­al van Christoph Dierick, die zelf ook afscheid nam als scheidsrec­hter op het hoogste niveau. Dierick werd voor de match in de bloemen gezet, maar het beleefdhei­dsapplausj­e bij zijn huldiging was klein bier in vergelijki­ng met het indrukwekk­ende eerbetoon waarop Wouter Vrancken en Onur Kaya werden getrakteer­d na de wedstrijd. Een uitgebreid­e ereronde, een acte de présence in de spionkop en een emotionele toespraak, gericht aan de supporters, vanuit de middencirk­el. Mooier had Vrancken zijn eigen afscheid niet kunnen dromen. “Het zijn vier ongelofeli­jke jaren geweest”, sprak een duidelijk geëmotione­erde coach zijn publiek een allerlaats­te keer toe. “Het is schitteren­d wat we hier allemaal samen hebben bereikt. Ik ben fier dat ik bij een club met zo’n rijke geschieden­is toch ook een stukje geschieden­is heb geschreven.”

Bekerwinst als hoogtepunt

ploegen van het land heeft gemaakt. “De beker winnen als tweedeklas­ser blijft voor mij het hoogtepunt. Zeker gezien de moeilijke omstandigh­eden in die periode. Maar daarnaast haal ik ook veel voldoening uit de progressie die we als team hebben gemaakt op voetbalgeb­ied. Dat is hetgeen waarvoor ik elke dag heb gewerkt”, aldus Vrancken.

 ?? FOTO'S BELGA ??
FOTO'S BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium