Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eens goed met mijn vrouw praten”

-

De fans vroegen Ruud Vormer en kregen Ruud Vormer. De 34-jarige aanvoerder viel nog een halfuur in. Na afloop vierde hij zijn vijfde titel – een gedeeld record. “Fenomenaal. Dit went niet”, zei hij. “Persoonlij­k kende ik op mentaal vlak een moeilijk seizoen, maar ik had toch m’n aandeel, dus ik geniet volop mee. En ik snap de fans ook wel dat ze het veld op komen. We werden ondanks een moeilijk seizoen kampioen, dus die mensen willen gewoon feesten.”

Nog een jaar contract

En dat deden ze samen met Vormer, maar was dat nu voor het laatst? De Nederlande­r belandde zowel onder Clement als onder Schreuder op de bank. Meer dan een teken aan de wand en daarom twijfelt hij over een negende seizoen in Brugge. “Ik kan nu nog niet zeggen wat ik ga doen. Ik heb hier nog een jaar contract en zit hier fantastisc­h. Ik heb een heel mooi leven in Knokke, de kinderen zijn gezond, alles gaat goed. Maar natuurlijk wil ik toch nog een beetje voetballen. Ik ben een liefhebber, ik wil werken voor wat we krijgen. En als ik hier nog een jaar blijf, weet ik niet of ik nog ga spelen. Dus dat zijn allemaal dingetjes om goed over na te denken. Ik ga nu lekker op vakantie met m’n vrouw en we zullen er dan eens over praten. Misschien duikt er ook geen andere club op in de zomer. Dan speel ik hier sowieso nog een seizoen. En dan ga ik vol voor een zesde titel.”

Vormer zit nu aan 352 duels voor Club. Klokt hij daarop af of doet hij er nog een stuk of dertig bij? Alles ligt nog open, u leest het. (grijnsje)

DOELPUNTEN: GELE KAARTEN: TOESCHOUWE­RS: SCHEIDSREC­HTER:

 ?? FOTO BELGA ?? Vormer poseert met zijn gezin.
FOTO BELGA Vormer poseert met zijn gezin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium