Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zorgen om rug blijven, maar Thiam probeert hoofd koel te houden

- (mah)

Degelijk, maar niet spectacula­ir. Zo kunnen we de seizoensop­ener van Nafi Thiam in Lokeren samenvatte­n.

Een rugproblee­m blijft de tweevoudig­e olympische kampioene wel parten spelen, maar ze wil niet panikeren. “Ik probeer er het beste van te maken en positief te blijven.”

Laten we beginnen met het goede nieuws: Thiam liep haar 100 meter horden in Lokeren in 13”58, precies één tiende sneller dan bij haar seizoensop­ener vorig jaar. “Het was allemaal een beetje rommelig”, zei Thiam, die 24 honderdste­n boven haar persoonlij­k record bleef. “Mijn start was niet top en eigenlijk heb ik me op geen enkel moment echt goed gevoeld. Op de laatste twee horden verloor ik wat ritme. Dus in verhouding tot mijn gevoel valt de chrono nog goed mee.”

Degelijk zonder uit te blinken dus, die opener. Maar er was één vraag veel belangrijk­er dan de bijkomstig­e chrono op de horden: hoe gaat het met die vermaledij­de rug? Die speelde haar vorig jaar al parten en dwong haar nu om de geplande zevenkamp in aanloop naar het WK in Eugene in juli te schrappen.

“Het is al iets beter”, aldus Thiam. Maar opgelost is het rugproblee­m nog allesbehal­ve, helaas.

“Vooral bij het springen doet de rug moeilijk. Het is niet iets wat binnen een paar maanden opgelost zal zijn. Het wordt een langetermi­jnverhaal. Het is een gelijkaard­ig probleem als in Tokio, maar dan nog wat erger.”

Klinkt allemaal niet al te best. Of het op training allemaal nog een beetje lukt? “Ça va”, antwoordde Thiam kort. Lees: ze zit er nog serieus mee verveeld.

Het is nu zaak, op minder dan twee maanden van het WK, de moed niet te laten zakken.

“Ik moet het doen met het lichaam waarover ik momenteel beschik. Mijn doelen aanpassen, dat wil ik nu nog niet doen. Daar is het nog veel te vroeg voor. Ik probeer positief te blijven. Mijn ambitie blijft om op het WK in Eugene in topvorm te zijn.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium