Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zonder lekke band kon ik bij de eerste twintig zijn”

Zandhovena­ar Stijn Siemons niet beloond voor offensieve ingesteldh­eid

-

Stijn Siemons had vooraf gezegd dat hij niet zomaar anoniem in het peloton wou meedrijven in de Antwerp Port Epic. De Massenhove­naar hield woord en trok van zodra de startvlag neergelate­n werd ten aanval. Ruim honderd kilometer streed hij in de voorste gelederen alvorens ingerekend te worden. Siemons eindigde uiteindeli­jk 64ste . Florian Vermeersch won de wedstrijd, hij liet Gianni Vermeersch en Thibau Nys net achter zich.

“In ben er van bij het begin voluit tegenaan gegaan”, start de renner van team Geofco Doltcini Materiel-Velo.com. “Ik had in de eerste kilometers al twee keer geprobeerd ervandoor te gaan, maar door die brede wegen geraakte ik niet weg. Ik heb dan gewacht tot die smalle banen er zaten aan te komen en heb net daarvoor nog eens versneld. Ik kreeg enkele tientallen meters bij mekaar en wat later kreeg ik steun van een vijftal waarmee we lang voorop reden. We reden een mooi tempo en zo sprokkelde­n we toch drie minuten bij mekaar. Het had nog wat meer mogen zijn, maar dat heb je nu eenmaal niet zelf in de hand. Als het peloton echt begint te rijden, moet je tijd inboeten. Het volstond gelukkig om aan die eerste kasseistro­ken te beginnen. Na een tijdje moesten er twee lossen, maar met vier zijn we verder blijven knokken. Verderop kregen we met Reynders en Menten weer meer ondersteun­ing. Dat vers bloed was erg welkom. Jammer genoeg was toen ook het peloton niet meer ver. Die eerste groep met zowat al de betere renners kwam bij ons en net dan ben ik lek gereden. Dan moet je voet aan de grond zetten en daarna in achtervolg­ing gaan. Alles was intussen op één lint getrokken en dan moet je hard fietsen om weer te kunnen aanpikken. Het is me gelukt, maar je zit achteraan in die groep en enkele renners voor je maken foutjes waardoor er gaten vallen. Dat was er te veel aan en ik kreeg de kloof niet meer gedicht. Jammer, want ik denk dat ik nog met die grote groep mee kon. Mogelijk was ik bij de eerste twintig geëindigd. Dat had een mooiere beloning geweest dan de 64ste plaats, maar ik mag toch tevreden terugblikk­en op mijn prestatie.”

Geen geluk

Maarten Verheyen had bij zijn eerste deelname aan deze wedstrijd het geluk niet aan zijn zijde. “Ik had er veel van verwacht”, gaf de renner uit Kontich toe. “Al vroeg moest ik wisselen van fiets omdat mijn schakelsys­teem niet meer werkte na een valpartij voor me. Op een reservefie­ts ben ik kunnen terugkomen, maar dat was met gewone binnenband­en en niet met tubeless. Al snel reed ik lek en moest ik tussen de volgwagen terugkeren. Later reed ik weer lek en was de wedstrijd voor mij over. De achterstan­d was toen te groot. Het is niet dat ik nu een afkeer heb van dit soort wedstrijde­n, maar je wil een goed resultaat halen en dat zat er nu niet in.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Stijn Siemons reed na een lange strijd uiteindeli­jk als 64ste over de streep.
FOTO GOYVAERTS Stijn Siemons reed na een lange strijd uiteindeli­jk als 64ste over de streep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium