Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben op de goede weg, maar zit nog niet op mijn niveau van vorig jaar”

Beloften en elite 2: Ardense Triptiek

- (kle)

Sander De Vet slechts matig tevreden over zijn prestatie in Ardense Triptiek

Sander De Vet had vooraf aangegeven dat de driedaagse in de Ardennen voor hem de kentering moest teweegbren­gen. Ziekte en studies verhinderd­en voorlopig mooie uitslagen, maar hij had de hoop dat het voorbije weekend beterschap zou brengen. Die verwachtin­g werd niet helemaal ingelost.

“Ik kan niet met een voldaan gevoel naar huis weerkeren”, vertelt de eenentwint­igjarige Brasschaat­se belofte na afloop van de laatste rit. ”Er waren een aantal gunstige tekenen de voorbije drie dagen, maar ik besef maar al te goed dat ik nog een weg af te leggen heb voor ik echt tevreden kan zijn over mijn conditie. In de eerste rit reed ik heel de dag mee in de aanval en was ik mee met de beslissend­e ontsnappin­g om uiteindeli­jk als zeventiend­e te eindigen. Over die eerste dag had ik dus niet meteen te klagen”, vond De Vet.

“De tweede rit ben ik tekort geschoten in de finale. Op een beklimming reed een groep van achttien renners weg en daar maakte ik geen deel van uit. Veel scheelde het niet, maar ik slaagde er niet in aan te pikken. We hebben als ploeg onze verantwoor­delijkheid genomen en hebben ons op kop van het peloton gezet om de ontsnappin­g teniet te proberen doen. Daar zijn we niet in geslaagd en dat voelde aan als een tekortkomi­ng.”

“Zondag hebben we op zeker gespeeld. Een renner van onze ploeg stond aan de leiding in het knelpunten­klassement en die plaats wilden we absoluut veiligstel­len. Ik zorgde er in een van de laatste rushes mee voor dat die ploegmaat in ideale positie aan de sprint kon beginnen. Dat volstond voor hem om definitief de eindzege te pakken in dat nevenklass­ement. Verder had ik een behoorlijk­e dag. Ik denk dat ik bij elke beklimming zowat bij de eerste tien ben doorgekome­n. Toch kon er zich geen groepje loswerken en bleven we allen samen tot het einde. In de massaspurt had ik niets te zoeken.”

De Vet is over het algemeen slechts matig tevreden met zijn prestatie. “Bergop is er beterschap, maar ik zit nog niet op het niveau van vorig jaar. Ik ben wel op de goede weg. Na de wedstrijd heeft de ploegleidi­ng me laten weten dat ik geselectee­rd ben voor de Ronde van Navarra die donderdag begint en zondag eindigt. Dat wordt opnieuw een test voor mijn conditie. Hopelijk zet ik weer een stapje voorwaarts.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Sander De Vet kon na de Ardense Triptiek niet met een voldaan gevoel naar huis terugkeren.
FOTO GOYVAERTS Sander De Vet kon na de Ardense Triptiek niet met een voldaan gevoel naar huis terugkeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium