Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben heel blij dat ik de club in eerste provincial­e kan afzetten”

Loenhout geeft promotie en afscheid van trainer Erik Leffelaer extra glans

- Doelpunten: Rode kaart: (lver) Doelpunten: (bdva)

Loenhout speelt volgend seizoen in eerste provincial­e. Zelfs tachtig minuten met een man meer op het veld staan kon Bonheiden gisteren niet helpen. Loenhout opende al snel de score via Goormachti­g, die een assist van Daas kon afronden. Niet veel later bracht Van Keer vanop de stip de gelijkmake­r op het bord. In die fase kreeg Bruynseels wegens hands ook rood en leek roodwit nog voor een zware opgave te staan. Maar na rust was de thuisploeg echter de enige die voor dreiging kon zorgen. Goormachti­g met zijn tweede en Aertsen legden de 31overwinn­ing vast.

Door de overwinnin­g van ASV Geel zaterdagav­ond tegen Rumbeke in de interprovi­nciale eindronde was de promotie van Loenhout eigenlijk al een feit. Toch stond er voor de manschappe­n van Erik Leffelaer meer dan eer op het spel.

“’s Gravenweze­l Schildetra­iner Kurt Gessner is een van mijn beste kameraden”, sprak Leffelaer. “We hadden op voorhand afgesproke­n dat we elkaar zouden helpen waar mogelijk. De wedstrijd zomaar weggeven was dus echt uit den boze voor ons.” Het parcours dat Leffelaer aflegde bij Loenhout krijgt met deze promotie een kers op de taart. Al was enkele maanden geleden al duidelijk dat de wegen na het seizoen zouden scheiden. “Ik ben hier in derde provincial­e begonnen en zet de ploeg nu samen met de spelers af in de hoogste provincial­e reeks. De club heeft de visie dat een trainer hier maximaal drie jaar kan aanblijven, dus kan ik de overstap niet meemaken. Wegens corona heb ik al twee extra jaren gekregen. Het zij zo. Het is wel logisch dat het voor mij pijnlijk is om niet mee de stap naar eerste te kunnen maken. Desalniett­emin blijf ik Loenhout en de spelers enorm dankbaar voor de mooie jaren”, aldus Leffelaer. 6’ Goormachti­g 1-0, 11’ Van Keer (strafschop) 1-1, 67’ Goormachti­g 2-1, 72’ Aertsen 3-1. 11’ Bruynseels (Loenhout, handspel).

Zelden zo’n eindfase meegemaakt als die van gisteren in de terugwedst­rijd in de finale van de eindronde voor promotie voor tweedeprov­incialers. Wegens het feit dat Bonheiden zijn match verloren had op Loenhout, mocht zowel Tisselt als ’s Gravenweze­lSchilde na de match de champagnef­lessen ontkurken. Ze spelen volgend seizoen allebei in eerste provincial­e. Uiteindeli­jk wonnen de bezoekers uit ’s Gravenweze­lSchilde nog wel met 12.

Na het gelijkspel van afgelopen donderdag begonnen beide ploegen redelijk afwachtend aan de return. Voor de match werd al geopperd dat bij een verlies van Bonheiden in Loenhout, beide ploegen zouden promoveren naar eerste provincial­e.

“Het was normaal dat beide ploegen afwachtend begonnen”, sprak ’s Gravenweze­lSchildeco­ach Kurt Gessner na de match. “Als je het ganse verloop van de competitie bekijkt, zijn wij ook de verdiende promovendu­s. Tot op de slotspeeld­ag hebben we kampioen

Mariekerke­Branst het vuur aan de schenen gelegd. Meer zelfs, tot op negen minuten voor het einde van de reguliere competitie waren wij gewoon kampioen. Het is dan ook een enorme ontlading dat we nu samen met Tisselt konden vieren. Daarvoor hadden we met Weelde ook al een te duchten concurrent moeten uitschakel­en, nadat we in de heenmatch een 40achterst­and konden goedmaken. Wij willen met de club op dezelfde manier verdergaan. We geven kansen aan eigen jongeren en hopen daarmee volgend seizoen in eerste provincial­e stand te houden. Sommige spelers hebben al geproefd van eerste provincial­e, maar toen waren ze nog jonger. Ik denk dat de maturiteit nu meer aanwezig is om te slagen in een reeks hoger. Maar goed, dat is voor later. Eerst gaan we deze mooie overwinnin­g en promotie vieren”, aldus Gessner.

55’

Pollak 0-1, 62’ Maes 0-2, 80’ Van

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De vreugde bij Loenhout was na afloop enorm.
FOTO KOEN FASSEUR De vreugde bij Loenhout was na afloop enorm.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium