Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was voor ons een moeilijk seizoen, maar zo kunnen afsluiten maakt erg veel goed”

Wouter Van Den Bogaert dirigeert Wuustwezel bij afscheid naar behoud in tweede provincial­e

- Doelpunten: (dero)

Na de 02zege van vorige week begon Wuustwezel gisteren met een mooie bonus aan de terugwedst­rijd tegen Ekeren. Onder een stralende zon en op een piekfijne grasmat was het welgeteld zeven minuten spannend. Ekerendoel­man Gysels ontzette slordig, Van Landeghem strafte genadeloos af. “We hadden in de heenwedstr­ijd natuurlijk al de eerste stap gezet, maar ook nu hebben we meteen onze intenties getoond”, sprak flankaanva­ller Wouter Van Den Bogaert. “Het was even zoeken, vooral op het middenveld, maar na de vroege 10 was de zaak eigenlijk al beklonken.”

Ekeren bleef moedig op zoek gaan naar een levenslijn, maar op slag van rust was het Van Den Bogaert zelf die op fraaie wijze het behoud helemaal veiligstel­de. “Ik kapte naar mijn mindere linkervoet en er was ruimte om uit te halen. Ik waagde mijn kans en de bal vloog mooi binnen in de verste hoek. Ik grap af en toe dat ik tweebenig ben, dit kwam me dus goed uit.”

Diep in de tweede helft leverde Van Den Bogaert ook nog de assist voor de 30 van Nelen. Met een doelpunt en twee assists was de afscheidne­mende winger man van de wedstrijd. “Ik vertrek naar Lentezon, een ploeg met heel veel ambitie. Het is niet zo dat ik niet graag wilde blijven, integendee­l. Ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik nog enkele jaren zo hoog mogelijk wil voetballen. Op dit moment ben ik vooral enorm blij dat ik op deze manier afscheid kan nemen van deze fantastisc­he club. Het was voor ons een heel moeilijk seizoen, waarin het lange tijd echt niet goed draaide. Dat we op deze manier kunnen afsluiten, maakt erg veel goed. Dit Wuustwezel verdient het om in tweede provincial­e te blijven meedraaien. En nu feesten? Ik begin morgen

een uurtje later met werken, dus het kan”, knipoogde Van Den Bogaert, luid bejubeld door de aanwezige fans. daag, red.) (van7’ Van Landeghem 1-0, 45’ Van Den Bogaert 2-0, 80’ Nelen 3-0.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De spelers van Wuustwezel konden zich dan toch nog redden.
FOTO KOEN FASSEUR De spelers van Wuustwezel konden zich dan toch nog redden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium