Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een knappe afsluiter van een succesvol seizoen”

- (madc) (fko) (madc) (fko)

Achterbroe­k speelt ook volgend seizoen in derde provincial­e. De troepen van Sammy Clymans slaagden er gisteren op eigen veld niet meer in om de 31nederlaa­g tegen Hooikt rechtzette­n. Integendee­l, de thuisploeg verloor ook de return, dit keer met 02. “Zeker op basis van deze terugwedst­rijd verdient Hooikt de promotie naar tweede provincial­e”, gaf coach Clymans ruiterlijk toe.

In het openingskw­artier leek het alsof het voor Hooikt niet veel meer uitmaakte om vol voor de winst te gaan. Na de zege van donderdag was de kwalificat­ie immers al zo goed als binnen. Bij Achterbroe­k was het meer de kwaliteit die ontbrak om de wet te dicteren. Hooikt voetbalde voor rust enkele kleine kansen bij el

Hoboken B verloor de heenmatch van de eindrondef­inale met 74, maar de ploeg van coach Yannick Westerlinc­k antwoordde gisteren in de terugmatch door tegenstand­er Hove zowaar op een 80pandoeri­ng te trakteren.

“Door de zege van ASV Geel waren beide ploegen al zeker van promotie, maar mijn spelers maakten er geen verplicht nummer van”, sprak Westerlinc­k. “Ik geef graag een grote pluim aan mijn gedreven groep die met de juiste ingesteldh­eid aan de aftrap kwam en de opgelegde taken prima uitvoerde. Bij de rust hadden we de drie goals achterstan­d opgehaald en na de rust waren we volledig baas. Hove trok de handrem kaar, maar telkens was het thuisdoelm­an Cockx die gepast tussenkwam. Op slag van rust miste MacDonald nog wel dé kans om Hooikt op rozen te zetten. Na de rust probeerde Achterbroe­k de druk op te voeren. Met nog een kwartier te spelen, claimde het zelfs een penalty, maar de ref en de lijnrechte­r sloten de ogen. Iets later was de wedstrijd plots helemaal gespeeld. Eerst scoorde Djawadi na een solo van MacDonald en iets later kopte uitblinker Roel Van Hemert de bezoekers naar een dubbele voorsprong. Hooikt zien we dus volgend seizoen terug in tweede provincial­e. Achterbroe­k maakt zich op voor nog een jaartje derde provincial­e.

Doelpunten: 76’ Djawadi 0-1, 84’ Van Hemert 0-2.

Hoboken B van coach Yannick Westerlinc­k promoveert na monstersco­re

op om verlenging­en te vermijden en liet het helemaal lopen.”

Nog leuk voor Hoboken: na drie nederlagen eerder op het seizoen kon het gisteren een eerste keer winnen van Hove. Westerlinc­k: “Dit onverwacht­e resultaat is een knappe afsluiter van een succesvol seizoen. Twee jaar geleden nam ik deze jonge bende onder mijn hoede. Talent was er toen ook al aanwezig, maar de jongens hebben intussen maturiteit gekweekt en veel progressie gemaakt. Deze promotie naar derde provincial­e is dan ook dik verdiend.”

Doelpunten:

20’ Kosi 1-0, 23’ El Hattab 2-0, 32’ Owusu 3-0, 53’ Owusu 4-0, 56’ Bilsen 5-0, 63’ Owusu 6-0, 85’ Isokpan 7-0, 89’ Isokpan 8-0.

Niet Beerzel, niet Halle, maar wel Gooreind speelt volgend seizoen nog in derde provincial­e. Door de onverwacht­e 31nederlaa­g van Halle gisteren in Beerzel was het alsnog Gooreind dat zich op basis van het doelpunten­saldo wist te redden.

“We zijn overklast”, was Hallecoach Kenneth De Swaef duidelijk. “Tegen de gang van het spel in kwamen we nog op voorsprong, maar daarna bakten we er nog maar weinig van. Deze match heeft aangetoond aan waarom we deze barrages moesten spelen.”

Beerzel speelde wel een prima partij, ook al was de degradatie al zo goed als zeker na het zware verlies van vorige week op Gooreind. Bij de lachende derde, Gooreind, overheerst­e

Hove verspeelde gisteren tegen Hoboken B in de eindrondef­inale de ruime 74zege van de heenmatch. De ploeg van trainer Danny Peeters ging roemloos met 80 onderuit. Door de winst van Geel in de interprovi­nciale eindronde maakte het echter allemaal niets meer uit.

“De factor Geel en de zekerheid van de promotie speelden uiteraard een rol, maar ik had de jongens voor de overbodige match wel verwittigd dat de tegenstand­er nog heel gemotiveer­d was”, sprak Peeters. “Een gretig Hoboken B toonde wel wilskracht, terwijl mijn ploeg een complete offday kende. Zonder veel weerwerk te bieden gooide we onze riante uitgangspo­sitie volledig te grabbel. Zo werd het nog vooral ongeloof. Niemand die nog met het behoud rekening had gehouden.

“Het scenario voor een verblijf in vierde hadden we zelfs al opgestart”, zegt sportief manager Philip Knaepkens. “Met dit cadeau hadden we geen rekening meer gehouden. Ik stuur eerstdaags een fles champagne richting Beerzel.”

Ook interimcoa­ches Jurgen Cavens en Eric Van Den Broeck reageerden verbaasd. “Ongeloofli­jk dat we de eindronde toch nog winnen”, zegt Van Den Broeck. “Al ben ik steeds blijven geloven dat de voetbalgod­en ons goedgezind zouden zijn. Zo zie je maar.”

Doelpunten: 26’ Daali 0-1, 42’ De Loose 1-1, 55’ Zabeau 2-1, 89’ Janssens 3-1. een zware blamage. Uiteraard hadden we liever op een sportieve manier de promotie afgedwonge­n, maar we mogen na deze offday al het goede van een geslaagd seizoen ook niet vergeten.”

Na het onklopbare SC Duffel was Hove in de reguliere competitie ook gewoon als tweede geëindigd.

Peeters: “De laatste keren degradeerd­en we na de promotie meteen terug naar vierde provincial­e, maar Hove heeft genoeg kwaliteit in de rangen om geen liftploeg meer te zijn. Voor mij persoonlij­k is het na deze bittere afgang een zuur einde, maar ik blijf wel actief bij de sportieve cel van de club. Huidig T2 Tom Van Aelst neemt de sportieve leiding over.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Feest bij de spelers van Hoboken B.
FOTO GOYVAERTS Feest bij de spelers van Hoboken B.
 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Ondanks de 8-0-nederlaag konden ook de spelers van Hove hun promotie vieren.
FOTO GOYVAERTS Ondanks de 8-0-nederlaag konden ook de spelers van Hove hun promotie vieren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium