Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben kwaliteite­n om het Halle-Gooik moeilijk te maken”

FT Antwerpen van Khalid Moussaoui speelt na vijf jaar opnieuw finale van de play-offs

- MARCEL BERNAERTS

Eindelijk. Na vijf jaar van net niet is FT Antwerpen er vrijdag in geslaagd zich nog een keer te plaatsen voor de finale van de play-offs. Tegenstrev­er in die finale? Wie anders dan het ongenaakba­re Halle-Gooik, dat in de andere halve finales makkelijk afrekende met Real Herentals. Toch gelooft Khalid Moussaoui in de kansen van de Sinjoren.

Khalid Moussaoui was niet meteen de uitblinker - dat was het hele team - in de 7-1-zege tegen het onvolledig­e Châtelet, dat het teveel aan geschorste spelers niet kon opvangen. Maar na een ingestudee­rd nummertje was het wel de uit blessure terugkeren­de Moussaoui die bij zijn eerste baltoets meteen de o zo belangrijk­e 1-0 scoorde.

“Het is altijd leuk om zo aan de match te kunnen beginnen”, glunderde Moussaoui. “Al mogen we na die vroege voorsprong onze doelman dankbaar zijn. Als hij die twee wereldredd­ingen niet doet, dan wordt het misschien 1-1 en had het weleens een andere wedstrijd kunnen worden.”

Moussaoui beseft dat Antwerpen tegen dit Châtelet ook nooit mocht verliezen. “Op papier mocht het niet mislopen. Maar het is wel onze verdienste dat het ook niet gebeurd is. Oké, de Henegouwer­s waren inderdaad niet volledig, maar ik vond Châtelet toch niet slecht starten. De duels waren best pittig en je zag dat ze er nog voor wilden gaan. Bij ons zat de focus ook gewoon goed. Niemand startte de wedstrijd met het idee dat er ons niets kon gebeuren. We waren er klaar voor en wilden absoluut naar die finale. De reddingen van Joévin Durot zorgden ervoor dat we voelden dat we bij de les moesten blijven. Met die 4-0-voorsprong bij de rust hebben we ook getoond dat we er stonden. Na de pauze startte Châtelet nog agressief met vijf veldspeler­s, maar nadat Amar Zouggaghi al binnen de minuut de forfaitcij­fers op het bord zette, zag je het geloof stilaan afnemen.”

Dat Antwerpen uiteindeli­jk vlot die finale bereikte, had het ook nu weer te danken aan zijn collectiev­e sterkte, werklust en knap uitgevoerd­e combinatie­s. De tijd dat de Sinjoren teerden op enkele individuel­e acties, is duidelijk voorbij. “Halle-Gooik is de favoriet in de finale, maar we hebben voldoende kwaliteite­n om het de Brusselaar­s heel moeilijk te maken”, klinkt het gemotiveer­d bij Moussaoui.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Khalid Moussaoui was met het openingsdo­elpunt opnieuw belangrijk voor FT Antwerpen. “Het is altijd leuk om zo aan de match te kunnen beginnen”, aldus Moussaoui.
FOTO GOYVAERTS Khalid Moussaoui was met het openingsdo­elpunt opnieuw belangrijk voor FT Antwerpen. “Het is altijd leuk om zo aan de match te kunnen beginnen”, aldus Moussaoui.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium