Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Fietsen is mijn geheime wapen”

Lander Vermeulen toont dat hij sterke 1.500 meter in de benen heeft

- (basp)

Lander Vermeulen (22) liep gisteren op de Flanders Cup in Lokeren een dijk van een 1.500 meter. De jongere broer van Jochem Vermeulen verpulverd­e zijn record tot 3’46”38 en lijkt vertrokken voor een erg mooi seizoen.

Liefst twaalf tellen kletste Lander Vermeulen van zijn vorige recordtijd.

“Het was goed”, glunderde de provincial­e vicekampio­en korte cross. “Mijn besttijd van 3’58 dateerde van drie à vier jaar geleden. Maar dat zegt niets. Daarom had ik aan de organisato­r doorgegeve­n dat ik in een reeks voor 3’45 wilde lopen.”

Vermeulen stond meer dan zijn mannetje in die snelle reeks en finishte derde na een Nederlande­r en een Nieuw-Zeelander. “Het ging snel met een doorkomst van 1’58 na 800 meter. Toen de haas na 1.000 meter uitstapte, heb ik alleen op kop gelopen. In de laatste 300 meter zijn er nog enkele mannen overgekome­n. Het was twee weken geleden ook al goed op de Beker van Vlaanderen, waar ik de 800 meter had gelopen (Vermeulen klokte er 1’52”33, red.), ik wist dus wel dat er iets inzat. Ik ben content.”

Net als zijn oudere broer Jochem ligt Vermeulen vaker in de lappenmand dan dat hij fit is en is hij een verwoed fietser. “De voorbije drie à vier zomerseizo­enen ben ik vaak geblesseer­d geweest. Ik heb altijd wel veel gefietst. Het laatste winterseiz­oen heb ik wel deftig kunnen lopen en kon ik loopweken doen van zestig à zeventig kilometer per week. In combinatie met het fietsen werkt dat voor mij. Het fietsen is mijn geheime wapen. Naast het lopen fiets ik nog 200 à 300 kilometer per week.”

Vermeulen wil zijn tijden nu nog wat aanscherpe­n. “Op de 800 meter geloof ik dat ik richting de 1’50 kan geraken, op de 1.500 meter wil ik graag onder de 3’45 duiken. Aangezien ik veel alleen liep in Lokeren, geloof ik dat het kan. Op het BK wil ik me binnenkort ook graag tonen. Ik heb een snel eindschot. Ik hoop er op iets moois.”

Lander en Jochem hebben nog een jongere zus Heleen (20). Ook zij hoort in haar leeftijdsk­lasse bij de nationale top op de middenafst­and.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium