Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zou een blamage zijn als we nu de titel niet pakken”

GS Hoboken Ster van Yannis Van Parys neemt stevige optie op titel

- (mabe)

Hoboken maakt alles in orde voor het titelfeest van vrijdagavo­nd. Na de overduidel­ijke 1-7-zege in de eerste finaleweds­trijd op Wezet, mag de champagne al koel gezet worden. Dit kan en mag niet meer mislopen.

Onder impuls van Yannis Van Parys, goed voor drie doelpunten, liep Hoboken al voor de rust uit naar een 1-3-voorsprong. Al moest doelman Plees bij de 1-1 wel enkele keren de meubelen redden. Na de pauze zorgden El Fakiri, Aabbassi en Amazou voor de geruststel­lende 1-7-overwinnin­g.

Yannis Van Parys beseft wel dat Hoboken zich geen tweede Schaarbeek kan veroorlove­n. De Hobokenare­n wonnen in de halve finales met bijna dezelfde cijfers in Schaarbeek, maar kropen na een zware thuisneder­laag uiteindeli­jk nog door het oog van de naald.

“Dat zal ons niet meer overkomen”, stelt Van Parys. “Dit is de finale, dit is anders. Toen gingen we er na de ruime zege vanuit dat we dat varkentje even snel gingen wassen. Maar ik denk dat we in Wezet getoond hebben dat we daar de nodige lessen uit hebben getrokken. Dit gaat ons niet meer overkomen. We starten de wedstrijd met het idee dat het nog 0-0 is en dat we moeten winnen. Al zullen we die bonus natuurlijk niet volledig uit ons achterhoof­d kunnen halen. We willen als kampioen met een overwinnin­g het seizoen afsluiten. Het moet een groot feest worden en dat kan alleen maar als we ook die tweede wedstrijd winnen. Als we met dezelfde ingesteldh­eid als afgelopen vrijdag spelen, dan moet dat lukken. Er is niets plezierige­r dan voor eigen publiek, na een goede wedstrijd, de titel te kunnen vieren.”

Van Parys wil dan ook niet aan het worstcases­cenario denken. “Het zou een blamage zijn als we nu de titel niet pakken. Dan mogen ze ons bij wijze van spreken ergens wegsteken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium