Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Theater aan Twater verteert nieuwe toplocatie opperbest

Enthousias­te reacties na verhuizing naar provinciaa­l domein De Schorre

- BART ROGGEMAN

Een olifant, een nijlpaard, een witte dame die op het water dreef: in provinciaa­l domein De Schorre in Boom moest je zaterdag en zondag wel meerdere keren je ogen uitwrijven. Voor die magie zorgde Theater aan Twater, het grootste theater- en circusfest­ival van Vlaanderen.

Voor de vijftiende editie van dit feest maakten de Kaaimannen de verhuis van de Kaai in het centrum van Boom naar De Schorre. Afgaande op de eerste reacties zaterdag een zet die ze zich niet moeten beklagen. Groter en ruimer, meer acts, de combinatie met het kinderfest­ival Schorremor­rie van de provincie,... En op de heilige grond van Tomorrowla­nd zorgde de magische wereld van theater en circus zelfs voor wat TML-vibes.

Witte GrOlifant

Met meer dan zeventig artiesten, goed voor meer dan honderdvij­ftig acts over de twee dagen kwam je doorlopend iets verrassend op je pad tegen. Naast Rani, de Witte GrOlifant die de Kaaimannen eigenhandi­g in mekaar timmerden, dook ook Nellie de Hippo, een hilarisch, levensecht nijlpaard op. De Poldercoas­ter zoog je mee in een ‘absurde rit op een achtbaan’. En onder meer de hardrock fanfare Blaas of Glory zorgde onderweg voor muziek met een hoek af.

“Er is zoveel om te doen, je weet niet waar je moet beginnen. Het leuke is dat ze je onderweg al entertaine­n als je van de ene naar de andere locatie loopt”, zeggen de mama’s van Elise, Sep, Bas en Janne uit Lovenjoel en Boutersem die leuke, zelfgemaak­te hoeden dragen die je overal zag opduiken.

Voor een aantal bedrijven, waaronder ook Gazet van Antwerpen, was Theater aan Twater een aanleiding om een familiedag op poten te zetten. Met een cocktail bij de hand ontspannen Bert Polfliet en het team van kantoor Wommelgem van Go4Jobs te chillen op Sint-Anneke Plaasj. “Ik denk niet dat we hier zo rap zullen weggaan”, lacht hij. “We bestaan tien jaar en vieren dat hier met een 150-tal medewerker­s. De basketstun­ts van de Dunking Devils hebben we al gezien en dat was best vet.”

Verbeterin­g

Op de weide van Schorremor­rie genieten enkele collega’s van de kantoren Londerzeel en Bornem met hun gezin. “Een aantal jaren geleden was ik al eens geweest op de Kaai en ik vind dit een verbeterin­g”, zegt Tim Van Campenhout. “Als je op de Kaai er door was gewandeld, was je er door. Hier heerst er meer een festivalsf­eer en de kinderen kunnen zich hier meer uitleven. We genieten en laten ons gewoon verrassen door wat er nog komt.”

Verrassend was het ook voor Angela Wuyts (27) uit Houthalen.

Bert Polfliet

De vrouw stapt binnen drie weken in het huwelijksb­ootje met Steven, en vierde haar vrijgezell­enfeest op Theater aan Twater. Haar vriendinne­n hadden geregeld om in De Schorre te komen klimmen. Toen ze vernamen dat er ook dit festival zou zijn, was dat mooi meegenomen. “Wat een leuke sfeer hier, onvergetel­ijk”, vertelt Angela enthousias­t.”

Bezoeker

‘‘Ik denk niet dat we hier zo rap zullen weggaan. We bestaan tien jaar en vieren dat hier met een 150tal medewerker­s. De basketstun­ts van de Dunking Devils hebben we al gezien en dat was best vet.”

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Team van Go4Jobs Wommelgem was ook van de partij.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Team van Go4Jobs Wommelgem was ook van de partij.
 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? De kinderen konden de feeërieke sfeer van het ‘paddenstoe­lenbos’ wel smaken.
FOTO DIRK VAN DE VELDE De kinderen konden de feeërieke sfeer van het ‘paddenstoe­lenbos’ wel smaken.
 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Angela (met bloemenkro­on) vierde haar vrijgezell­en.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Angela (met bloemenkro­on) vierde haar vrijgezell­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium