Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Supporters Vandebosch stelen met velen de show

Antwerp Port Epic allereerst­e keer in voorjaar

-

De Antwerp Port Epic heeft sfeer gebracht in de Polder en de haven, en voor het eerst als voorjaarsk­oers. Een correcte beslissing van organisato­r Ben Simons, zo bleek, om toe te happen op het voorstel om de koers vroeger op het jaar te rijden. Er is minder concurrent­ie dan in het najaar en meer volk langs de weg.

De kasseistro­ok in de Torenseweg was met 1080 meter alweer een van de moeilijkst­e van het parcours. Organisato­r Simons zette daar zijn VIP-tent neer en die trok natuurlijk bij dit mooie weer heel wat volk. In diezelfde Torenseweg stond ook een minder opvallend tentje. Dat was er neergezet door de opmerkelij­ke fanclub van Toon Vandebosch.

Maarten Dombrecht, William Pauwels, Victor en Alexander Marcus, Seppe Lietaer en Philippe Fissers richtten een supporters­club op voor Toon Vandebosch uit Malle. Die groeide aan, en de wielrenner wordt nu gesteund door een van de meest opvallende fanclubs in het wielermili­eu.

“Toon ontwikkelt zich nu ook als wegrenner. Nu hij deelneemt aan de Antwerp Port Epic konden we niet anders dan iets speciaals doen. Daarom zetten we in de Torenseweg een klein tentje neer.

En via onze website riepen we op om Toon te komen steunen. Kijk zelf, een goede tweehonder­d supporters daagden hier op”, zegt Maarten Dombrecht. Ook vader Johan en moeder Agnes kwamen langs. “Natuurlijk willen we hier bij zijn. Het is voor de fanclub een echte thuiswedst­rijd, hun lokaal is hier vlak in de buurt. De fanclub is uitgegroei­d tot een vaste waarde voor Toon”, luidt het. Toons broer Victor stond aan het einde van de Torenseweg klaar met reservewie­len.

Arnaud De Lie

In Hoevenen stonden dan weer supporters van het jong Ardens wielertale­nt Arnaud De Lie hun favoriet aan te moedigen. Onder hen Marcel Janssens en Hilda Koch. “Arnaud is verre familie, maar de band is altijd gebleven. Het is plezierig om aan je voordeur te kunnen supportere­n voor iemand van de familie”, klinkt het. “Een koers als deze vind ik aantrekkel­ijk. Ik kom voor de sfeer”, reageert Joost Bosmans die in de omgeving van het Antitankka­naal stond.

 ?? FOTO EVDW ?? De supporters van Toon Vandebosch vallen op.
FOTO EVDW De supporters van Toon Vandebosch vallen op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium