Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nina bereikt finale van Top Model Europe

- FILIP SPOELDERS

Nina Gepts uit Lint staat in de finale van Top Model Europe 2022. Met haar deelname aan de wedstrijd zet ze een eerste stap richting het bereiken van haar droom. “Ik wil graag model worden”, zegt ze.

De Lintse, die momenteel de studierich­ting Toegepaste Psychologi­e volgt, moest emotioneel al sterk uit de hoek komen. “Als kind ben ik altijd al erg groot geweest en had ik niet veel vlees aan mijn benen. Om het maar op deze manier te zeggen. Iedereen lachte me hiervoor uit. Maar een jaar geleden heb ik de knop omgedraaid. Ik las veel in modebladen en volgde modeshows. Daar zag ik dat groot zijn ook positief kan zijn. Die meisjes en dames op de catwalk inspireren me. Zo ontstond mijn droom om model te worden. Het pesten heb ik omgezet naar een persoonlij­ke uitdaging”, vertelt Nina.

Aanraden van vriendin

Op aanraden van een vriendin schreef ze zich in voor Top Model Europe. Uit de vijfentwin­tig inschrijvi­ngen over Europa blijven door de finale nog vijf groepen van ongeveer vijfentwin­tig modellen over. “Door corona verliepen de selecties anders dan normaal. Na het insturen van foto’s volgde een online meeting. Daarna

was het erg lang wachten tot ik bericht kreeg dat ik naar de volgende ronde mocht. We werden stevig gecoacht met het maken van foto’s, defileren en elkaar be

iNina Gepts

oordelen. Vooral voor dit laatste moet je ook emotioneel zeer sterk staan. Het was zeer vermoeiend maar ik heb er erg veel uit geleerd.” De finale vindt plaats in Brussel op zondag 29 mei.

Inspiratie

Winst voor Nina Dit zou een grote stap voorwaarts zijn. “Maar ook als ik niet win, wil ik hier graag in verder gaan. Net zoals de modellen die me nu inspireren, wil ik andere meisjes inspireren en tonen dat groot zijn positief kan zijn.”

instagram.com/ninagepts.

 ?? FOTO RR ?? Nina werkt aan haar droom om model te worden.
FOTO RR Nina werkt aan haar droom om model te worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium